Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV SURSE Premierul pe care Klaus Iohannis l-a refuzat își face partid și îl lansează la o dată cu însemnătate istorică

partid grafic sondaj

AUR este la un pas de a ajunge al doilea partid în preferințele românilor, într-o societate tot mai polarizată. Cum multe sondaje de opinie arată că aproape 70% dintre români ar vota un partid naționalist, care promovează valorile religioase și susține familia tradițională, un nou partid își face loc pe scena politică și va ”ataca” chiar electoratul pe care doar AUR și formațiunea sprijinită de Liviu Dragnea se bat în mod asumat.

AUR se apropie de pragul de 20% în totalul electoratului român, iar Alianța pentru Patrie are doar 2% - acesta este tabloul în care politicianul propus, de mai multe ori, să fie premier, dar refuzat de Klaus Iohannis, și-a făcut partid și se pregătește să îl lanseze, conform informațiilor STIRIPESURSE.RO.

Citește și: Sondaj Avangarde - La o lună de la intrarea la guvernare, PSD rămâne pe primul loc în preferințele românilor/ Crește importantă pentru AUR

Electoratul pe care îl dorește viitorul partid este cel care susține valorile fundamentale ale creștinismului: familia tradițională, patria și biserica.

Potrivit datelor pe care STIRIPESURSE.RO le deține, viitorul partid politic din zona naționalistă urmează să fie lansat la începutul anului în luna ianuarie, într-o zi cu o însemnătate istorică. Data aleasă, 24 ianuarie, este una cu multiple semnificații. În acea zi, în 1859, Adunarea Electivă a Țării Românești se pronunță pentru alegerea ca domn a lui Alexandru Ioan Cuza, realizându-se astfel Unirea Principatelor Române. Tot pe 24 ianuarie, dar în 1862, se deschidea primul Parlament unic al României la București. Domnitorul Alexandru Ioan Cuza proclama în mod solemn, în fața Adunărilor Moldovei și Țării Românești, "Unirea definitivă a Principatelor", iar orașul București este desemnat capitala țării. În aceeași zi de 24 ianuarie, dar în 1990, a fost CFSN adoptat prin decretul-lege nr. 40, cântecul ”Deșteaptă-te, române!” drept imn de stat al României.

Sursele politice ne-au precizat că membrii fondatori ai viitorului partid nu sunt persoane cunoscute tocmai pentru a nu fi împiedicată înregistrarea sa la judecătorie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.