Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV - Traian Băsescu, prima reacție la plagiatul lui Victor Ponta: Este PERICULOS!/VIDEO

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis că fostul premier Victor Ponta a plagiat. Scandalul în jurul acestui subiect se menține încă din anul 2012, atunci când între Victor Ponta și Traian Băsescu a avut loc un război pe viață și pe moarte, iar fostul președinte a lansat celebra expresie ”dottore”.

Citește și: ALERTĂ - Victor Ponta a PLAGIAT. I se retrage titlul de doctor/ OFICIAL

Citește și: REACȚIA lui Ponta după ce i s-a retras titlul de DOCTOR: Va Multumesc din inima dragi politruci!

La decizia CNATDCU, Traian Băsescu a declarat, pentru STIRIPESURSE.RO, că ”Acum nu-mi mai folosește la nimic, dar măcar s-a dovedit că am avut dreptate în 2012”.

Totuși, fostul președinte susține că problema nu trebuie privită doar din punctul de vedere al lui Victor Ponta, ci într-un context mai larg, pentru că în România ”este plin de doctori”.

”Faptul ca avem o instituție care se ocupă de plagiate este un lucru foarte bun, extraordinar chiar. Asta înseamnă o recredibilizare a sistemului doctoral din România.

Problema aici nu este Victor Ponta Ponta, pentru că el este doar un om, ci de întregul sistem care s-a format cu acești doctori (...) Pe plan internațional efectul plagiatului este decredibilizarea lor pentri că tipul acesta de furt este mai periculos decat furtul de bani, se fura creier! Dragnea și Ponta au încercat să minimalizeze, dar această problemă nu este deloc una minoră.

Decizia de ieri vizează un om, pe Victor Ponta, dar noi avem foarte mulți doctori în Academia Națională de Științe ale Securității, avem doctori în SRI, în SIE. Toate aceste doctorate trebuie luate la mână și văzut ce e cu ele. Oamenii ăștia cu obținut avansări, bani mai mulți pe baza doctoratului și trebuie produsă o demantelare, toate doctoratele trebuie luate la mână”, a mai spus Traian Băsescu, pentru STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.