Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV Victor Ponta pregătește un pact neoficial cu Klaus Iohannis

cotroceni-psd

Surse din PSD au declarat pentru stiripesurse.ro ca liderul PSD Victor Ponta intentioneaza sa faca, miercuri, la Cotroceni, la consultarile cu presedintele Klaus Iohannis, o propunere neoficiala. Victor Ponta ar urma sa-i spuna lui Klaus Iohannis sa incheie un pact verbal in privinta revizuirii Constitutiei.

In ce consta pactul?

Sursele citate spun ca Ponta ii va solicita lui Klaus Iohannis sa dea ordin in PNL sa nu saboteze lucrarile din Comisia de revizuire a Constitutiei. Liderul PSD va incerca astfel sa ii sara din ecuatie pe Vasile Blaga si Alina Gorghiu.

Mai mult, surse din PSD spun ca Victor Ponta va juca tare si ii va sugera lui Klaus Iohannis ca este singura varianta prin care se poate duce la bun sfarsit revizuirea in cursul anului 2015.Ponta va promite un comportament decent al membrilor PSD doar daca si Klaus Iohannis va fi de acord sa dea ordinul ferm in PNL.

Potrivit surselor citate, exista asteptari mari ca raspunsul lui Klaus Iohannis sa fie: “Da”

Subiectul a fost discutat in sedinta de luni a BPN al PSD. La discutiile de la Cotroceni, de miercuri, va fi prezent si responsabilul PSD cu revizuirea Constitutiei, senatorul Ioan Chelaru.

“(..) miercuri vom propune repornirea activităţii Comisiei de Revizuire a Constituţiei pe baza principiilor care au fost avute în vedere chiar din 2013, iar în ceea ce priveşte conducerea Comisiei şi structura acesteia urmează să ţinem cont de prezenţa tuturor grupurilor politice importante, dar PSD îşi doreşte ca în 2015 să se finalizeze în Parlament procedura de revizuire a Constituţiei şi să mergem la referendum pentru a avea o nouă Constituţie sau o Constituţie revizuită”, a anuntat, Victor Ponta, la finalul sedintei conducerii central a PSD.

De ce este nevoie de o asemenea intelegere?

La momentul constituirii Comisiei parlamentare pentru revizuirea Constitutiei, majoritatea era detinuta de fostul USL. In acest moment, prin fuziunea PNL-PDL, nimeni nu mai are majoritatea de doua treimi necesara adoptarii proiectului. Astfel, nici PNL , nici PSD, nu pot adopta o varianta proprie a revizuirii Constitutiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.