Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Excursie pe Tâmpa, organizată pentru cei 11 mici fotbalişti ucraineni rămaşi în municipiu după un turneu

dozadebine.ro
brasov tampa

Cei 11 copii ucraineni care sunt, practic, primii refugiaţi din Braşov, rămânând aici în primele zile ale conflictului, după ce au participat la un turneu de fotbal, au fost duşi, joi, într-o excursie pe Tâmpa, potrivit Agerpres.

Acţiunea a fost organizată de Clubul Sportiv CS Colţea 1920, care este şi organizator al evenimentului sportiv la care micii sportivi ucraineni au participat la sfârşitul lunii februarie, NJOY Sport s Winter Cup, cel mai mare turneu de fotbal internaţional pentru copii şi juniori din sud-estul Europei.

"Clubul sportiv CS Colţea 1920 Braşov (în grija căruia sunt copiii n.red.) a organizat o excursie pe Tâmpa cu echipa de juniori FK RUH LVIV din Ucraina. Am avut parte de timp frumos, copiii s-au jucat în zăpadă şi au mai uitat puţin de grijile de acasă. Am parcurs mai multe trasee împreună şi le-am prezentat Rezervaţia. Sportul în natură ne face mai puternici şi mai fericiţi", a precizat, pentru AGERPRES, rangerul rezervaţiei Tâmpa, Viorel Mihai, care i-a însoţit pe copii în excursia lor pe munte.

Cei 11 copii ucraineni, în vârstă de 12 ani, alături de cei doi antrenori ai lor, precum şi de şoferul microbuzului cu care au ajuns în România cu doar câteva ore înainte de începerea conflictului din ţara natală, au rămas la Braşov după ce au participat la evenimentul sportiv din oraşul de sub Tâmpa.

Conducerea clubului braşovean a depus eforturi pentru a reuşi să obţină toate aprobările cerute de lege pentru a-i ţine pe copii în România şi pentru a le asigura cazare şi condiţii pentru a se simţi bine la Braşov chiar şi în lipsa părinţilor.

Ei sunt cazaţi la un hotel din oraş şi pot face antrenamente la baza sportivă a clubului CS Colţea 1920 de la Tărlungeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.