Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXECUŢII barbare în Congo. Cel puţin 251 de oameni au fost masacraţi cu cruzime / FOTO

reuters
congo

Cel puţin 251 de persoane, între care 62 de copii, au fost victime ale unor execuţii barbare în intervalul martie-iunie în regiunea Kasai, din centrul Republicii Democrate Congo, autorii fiind agenţi ai statului, miliţii sau rebeli, potrivit unui raport ONU difuzat vineri la Geneva, relatează AFP, potrivit agerpres.

Acest bilanţ a fost elaborat de o echipă de anchetatori ai Înaltului Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului privind masacrele etnice în regiunea Kasai, indică un comunicat al agenţiei ONU. Dintre cei 62 de copii executaţi, 30 aveau vârste sub opt ani.

Citeşte şi: Demonstraţie de FORŢĂ a armatei ruse. A simulat INVAZIA R. Moldova - FOTO

Execuţiile au fost fie 'extrajudiciare' şi comise de agenţi ai statului, fie comise de miliţii sau de rebeli. Crimele au fost comise în perioada 12 martie-19 iunie, a indicat agenţia specializată a ONU, care a descoperit 'cel puţin 80 de gropi comune în regiune'.

Raportul a fost elaborat pe baza unor interviuri efectuate de anchetatori cu 96 de persoane, care au fugit spre Angola pentru a scăpa de violenţele din Kasai.

''Supravieţuitorii au evocat cazurile unor persoane arse de vii, imagini cu rudele acestora urmărite şi ucise şi fuga lor'', a declarat Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului, Zeid Raiad al-Hussein.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.