Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Executorii judecătorești s-au dus peste Ilan Șor. Se încearcă recuperarea unui prejudiciu de peste 5 miliarde de lei

Agora
Ilan Sor

Executorul judecătoresc Roman Talmaci, care anterior s-a ocupat de recuperarea prejudiciului de la Veaceslav Platon, anunţă că fost iniţiată procedura de încasare, de la Ilan Şor, a prejudiciului de circa 5,29 miliarde de lei.

Executorul a iniţiat procedura de încasare de la Șor a prejudiciului

"Prin încheierea nr. 003-1909/23 din 03.07.2023 a fost intentată procedura de executare a documentului executoriu nr. 1a-1865/21 din 13.04.2023, emis de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, privind încasarea de la Șor Ilan în beneficiul BC „Banca de Economii” S.A., în proces de lichidare, prejudiciul material în sumă de 5.291.708.829,71 lei", se menţionează în anunţul executorului, transmite Știri.md cu referire la mold-street.com.

Au fost aplicate măsuri de asigurare asupra bunurilor lui Ilan Şor

Totodată în anunţ se precizează că potrivit prevederilor art. 44 alin. (3) și art. 60 alin. (3) din Codul de executare al Republicii Moldova, debitorul este obligat să execute documentele executorii în termen de 15 zile.

"Se solicită prezentarea debitorului la biroul executorului judecătoresc, pe adresa: str. Kiev 3A, et. 1, mun. Chișinău, pentru explicarea drepturilor și obligațiilor și pentru determinarea modalității de executare a documentului executoriu și se explică acestuia prevederile art.

48 alin. (1) din Codul de executare al Republicii Moldova, conform căruia persoana fizică având capacitate de exerciţiu deplină îşi poate exercita personal sau prin reprezentanţi drepturile în procedura de executare, și art. 49 alin. (1) din Codul de executare al Republicii Moldova, conform căruia împuternicirile reprezentantului trebuie să fie formulate în procură sau în contract, întocmite în condiţiile legii.

De asemenea, se comunică debitorului că, reieșind din prevederile art. 63 alin. (1) din Codul de executare al Republicii Moldova, au fost emise încheierile nr. 003-1909/23 din 03.07.2023 prin care au fost aplicate măsuri de asigurare a executării documentului executoriu asupra debitorului și bunurilor acestuia, inclusiv asupra mijloacelor bănești din conturile bancare", potrivit anunţului publicat de executorul judecătoresc Roman Talmaci.

Amintim că pe 13 aprilie 2023, Curtea de Apel Chișinău a pronunțat verdictul în dosarul Șor, care face parte din dosarul „Frauda bancară”, prin care Ilan Șor a fost recunoscut culpabil și a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare, în penitenciar de tip închis, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții in sistemul bancar pe termen de 5 ani.

Totodată, instanța a decis încasarea în folosul BEM a sumei de 5,29 miliarde lei din contul inculpatului.

Liderul Partidului Șor, deputatul fugar Ilan Șor, a calificat decizia instanței drept răzbunare pentru mișcarea protestatară pe care o conduce.

„Decizia de astăzi a Curții de Apel Chișinău este ilegală, a fost luată sub presiune și cu încălcarea tuturor prevederilor legale”, a comentat Ilan Șor, adăugând că aceasta va fi anulată „a doua zi după schimbarea actualului regim”.

Un argument solid pentru extrădarea lui Ilan Șor din Israel

Şefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a declarat în aprilie 2023 că decizia definitivă a Curții de Apel reprezintă un argument solid pentru ca autoritățile de la Chișinău să obțină extrădarea lui Ilan Șor din Israel.

„Când ai o decizie definitivă, ai un argument mai bun că persoana trebuie întoarsă acasă pentru a executa o pedeapsă... Până acum autoritățile din Israel așteptau să vadă ce se întâmplă, pentru că era posibil ca la Curtea de Apel Ilan Șor să fie achitat și atunci extrădarea nu ar fi avut sens. Faptul că acum avem o decizie definitivă este un argument important că trebuie extrădat ca să execute această pedeapsă de 15 ani, aici, în Moldova”, a spus șefa Procuraturii Anticorupție la Jurnal TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.