Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Exemplu pentru Mugur Isărescu: Omologul său din Germania şi-a prezentat demisia, după un deceniu de mandat

capital.ro
Jens Weidmann președinte Banca Centrală a Germaniei

Jens Weidmann, preşedintele Băncii centrale din Germania (Bundesbank), şi-a prezentat miercuri demisia, după zece ani de activitate în această funcţie, invocând raţiuni personale, informează publicaţia Die Welt.

Jens Weidmann, care este în funcţia de preşedinte al Bundesbank din mai 2011, i-a trimis miercuri o scrisoare formală preşedintelui Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, în care îi cere să îi aprobe demisia din data de 31 decembrie, scrie mediafax.ro.

"Am ajuns la convingerea că după zece ani este necesar un nou capitol pentru Bundesbank, dar şi pentru mine la nivel personal. Pentru mine, a fost o onoare să reprezint Bundesbank", a declarat Jens Weidmann.

Preşedintele Bundesbank a argumentat că s-a schimbat contextul financiar la nivel intern şi internaţional, din cauza crizei financiare, a datoriilor suverane şi a pandemiei, avertizând că vor fi efecte pe termen lung. "Mi se pare din ce în ce mai important ca Bundesbank să aplice în continuare decizii orientate spre stabilitate", a subliniat Jens Weidmann.

Consiliul de administraţie al Băncii Centrale Europene (BCE) i-a mulţumit lui Jens Weidmann pentru "atmosfera transparentă şi constructivă în discuţiile din ultimii ani".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.