Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Exercițiu de alertă cu bombă la Gara de Nord din București: 185 de lucrători MAI, implicați

Inquam Photos / Octav Ganea
exercitiu bomba gara de nord

Peste 185 de lucrători ai MAI au fost implicaţi marţi într-un exerciţiu la Gara de Nord, care a simulat modul în care poliţiştii intervin în cazul unei alerte cu un dispozitiv exploziv improvizat, informează agerpres.ro

Două colete suspecte au fost depistate de angajaţii MAI, care au delimitat zona potenţial periculoasă, după care au neutralizat dispozitivele improvizate. 

La exerciţiu au participat atât lucrători al Serviciului Pirotehnic al Poliţiei, cât şi jandarmi, poliţişti locali sau lucrători ai SRI.

Fost manager de spital, trimis în judecată de DNA. Cu ce l-au prins procurorii


"Ne-a interesat să realizăm acest exerciţiu pentru a vedea modul în care cooperează toate forţele din cadrul MAI, împreună şi cu ceilalţi parteneri cu atribuţii în domeniu, mă refer la SRI. Ne-a interesat foarte mult să vedem posibilitatea de a acţiona în situaţia unui exerciţiu, în condiţii apropiate de ceea ce se întâmplă în contextul european", a declarat marţi şeful Poliţiei Transporturi, Marian Motoc.

Tensiuni la nivel înalt: Trump critică DUR Germania după declarația controversată a Angelei Merkel


El a precizat că au participat în total 185 de lucrători ai MAI, împărţiţi egali între poliţişti, jandarmi şi pompieri. 

"Sunt şi lucrători de la SRI, am solicitat şi sprijinul Poliţiei locale, Poliţiei Capitalei, implicată cu lucrători din cadrul secţiilor din proximitatea Gării de Nord, Secţia 3, 4 şi de asemenea Brigada Poliţiei Rutiere cu forţele exterioare Gării de Nord", a mai spus Motoc. 

Motoc a arătat că printre punctele slabe înregistrate la acest exerciţiu se numără faptul că în zonele delimitate au intrat şi persoane neautorizate, ceea ce reprezintă un pericol pentru acestea. 

Printre aspectele pozitive, Motoc a punctat că lucrătorii MAI au respectat paşii stabiliţi conform procedurilor, precum şi sprijinul media în transmiterea mesajelor către populaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.