Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Exercițiul de intervenție la un seism grav, monitorizat de NATO, SUA și UE: 'Mecanismul de Protecție Civilă Europeană se implică real în exercițiu' VIDEO

Inquam Photos / George Calin
Raed Arafat

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat a anunțat, sâmbătă dimineața, că exercițiul de intervenție la un seism cu impact major este combinat cu o simulare europeană, durata fiind de 5 zile.

"Urmează să fie monitorizat de colegii de la UE, din Comisia Europeană, NATO și de colegii din SUA, care vor ajunge astăzi. Are o dimensiune internationala foarte mare, care va incepe sa se vada in urmatoarele zile, va creste treptat, cu posibile participari din tarile din jurul nostru. Vedem care e necesitatea noastra pentru a activa mecanismul de protectie civila. Mecanismul de Protecție Civilă Europeană se implică real în exercițiu", a declarat Raed Arafat.

Potrivit scenariului, este vorba despre un cutremur cu magnitudinea de 7,5 grade pe Richter, produs la o adâncime de 140 kilometri, cu o durată de 57 de secunde, cel mai afectat fiind Bucureștiul.

"De la declanșare, toate comunicațiile la nivelul Bucureștiului au fost întrerupte. Abia acum 15 minute au început să se reia", a precizat Arafat.

Practic, în prima faza s-a testat luarea deciziilor fără ordine, având în vedere lipsa comunicațiilor. Mai multe echipaje din țară sunt pe drum spre Capitală, iar unele vor rămâne aici până la finalul exercițiului.

Primul pas este evaluarea terestra, iar mai apoi aeriana, după care intervenția pentru salvarea victimelor.

"Ca si prim impact, centrul Bucureștiului e cel mai afectat", a precizat Raed Arafat, mai multe clădiri fiind prăbușite.

Astfel, în centrul vechi sunt prăbușite 12 clădiri, fiind 200 de răniți în primă bază, potrivit scenariului. De asemenea, a fost afectata si cladire spitalului Colentina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.