Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Exerciţiu de intervenţie după cutremur, în Hunedoara: au participat peste 100 de pompieri şi echipe medicale

Shutterstock
cutremur seism

Peste 100 de pompieri şi echipe medicale au acţionat cu 34 de autospeciale de intervenţie în cadrul unui amplu exerciţiu tactic organizat joi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara pentru a testa capacitatea de gestionare a unor posibile situaţii apărute ca urmare a unui cutremur.

Exerciţiul s-a desfăşurat în localitatea Şoimuş, de lângă Deva, pe parcursul mai multor ore, în baza unui scenariu care a presupus intervenţia complexă a unor echipe de pompieri militari, echipaje SMURD şi ale Ambulanţei, ale Crucii Roşii, Poliţiei şi Jandarmeriei, precum şi ale principalilor furnizori de energie electrică şi gaze, potrivit Agerpres.

Conform scenariului, din cauza suprafeţei mari de teren afectate şi a lipsei informaţiilor de la faţa locului a fost necesară recunoaşterea aeriană cu ajutorul unui elicopter.

În urma "cutremurului" echipele de intervenţie au acţionat pentru rezolvarea mai multor situaţii de urgenţă cuprinse în exerciţiu, cum ar fi salvarea unor victime blocate într-o maşină, intervenţia la un incendiu, transportul unui rănit grav la spital cu ajutorul unui elicopter, întreruperea alimentării cu energie a unei localităţi şi multe altele.

"Recent, am fost martorii mai multor cutremure, care din fericire, nu au produs victime umane, însă trebuie să fim pregătiţi să abordăm integrat orice dezastru natural. Şi cred că salvatorii hunedoreni au demonstrat, nu doar astăzi (joi, n.r.), în cadrul exerciţiului, ci la fiecare apel de intervenţie, că acţionează în mod exemplar. În calitate de preşedinte al Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, le mulţumesc pentru modul în care se dedică oamenilor şi îi asigur de întreaga apreciere faţă de eforturile inestimabile pe care le depun", a declarat prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian, la finalul exerciţiului.

În urma evaluării calitative a exerciţiului tactic desfăşurat joi, s-a concluzionat că întreaga activitate s-a desfăşurat în condiţii bune, iar timpii de răspuns s-au încadrat în parametrii optimi. Acest lucru arată că în eventualitatea producerii unei situaţii de cutremur real, instituţiile competente vor putea gestiona eficient evenimentul, apreciază ISU Hunedoara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.