Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Exercițiu de transparență totală – Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a prezentat LIVE bugetul pentru 2020. Unde merg banii cetățenilor

Facebook
Daniel Florea

Primarul sectorului 5 al Capitalei, Daniel Florea, a prezentat Bugetul pentru 2020 al primăriei pe care o conduce într-un mod original. Într-o sesiune video pe propria pagină de Facebook edilul a prezentat liniile generale ale bugetului și a explicat de unde vin datoriile istorice și cum se vor stinge ele, cine sunt cei care nu plătesc impozite, câți bani merg la asistența socială, la reabilitarea termică a clădirilor, la lucrările de modernizare a străzilor din sector și la alte lucrări absolut necesare pe teritoriul sectorului.

În debutul prezentării sale primarul Daniel Florea a ținut să precizeze că Sectorul 5 este considerat a fi cel mai sărac dintre sectoarele Capitalei pentru că 14 din cele 20 de zone considerate defavorizate din București se află pe raza teritorială a Primăriei Sectorului 5 la care se adaugă zone întinse de teren pentru care nu se plătește nici un fel de impozit la bugetul primăriei de sector (este vorba de terenuri ale armatei).

Plecând de la această constatare primarul Daniel Florea a arătat că Bugetul pe anul 2020 este de 602 milioane de lei, din care 62 de milioane de lei merg la Asistența Socială.

O parte consistentă merge spre plata datoriilor istorice ale primăriei în valoare de 180 de milioane de euro. Datoria a fost scăzută după îndelungi negocieri și reeșalonări la 777 milioane de lei – anual se plătește efectiv 63 de milioane de lei din datorie plus dobânzi.

Edilul a făcut și o scurtă socoteală cu cât plătește lunar fiecare cetățean al sectorului în cuantumului acestei datorii istorice – 130 de milioane de lei se strâng la Buget din taxe și impozite de la cetățeni. Dacă suma se imparte la cei 310.000 de locuitori ai sectorului reiese o sumă de 420 de lei/an, adică 35 de lei pe lună.

În premieră primarul a anunțat că a fost încheiată licitația pentru modernizarea a 600 de străzi din sector și pentru această zonă a fost alocată suma de 313 milioane de lei.

O sumă consistentă merge și spre societatea de salubrizare – 93 de milioane de lei.

”Supravegherea integrată... acele 400 de camere de luat vederi pe care le-am instalat în toate zonele publice au costat 14 milioane de lei și în acest moment Sectorul 5 este cel mai sigur sector din București conform statisticilor Poliției Naționale.”, a încheiat primarul Daniel Florea expunerea Bugetului pentru 2020 al Primăriei Sectorului 5.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.