Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Exerciţiul Resolute Castle 17 se va încheia vineri la Cincu

MApN

Ceremonia de închidere a exerciţiului Resolute Castle 17 se va desfăşura vineri la Centrul Naţional de Instruire Întrunită (CNII) "Getica", din Cincu, judeţul Braşov, informează MApN. Potrivit sursei citate, aproximativ 450 de militari români au participat la Resolute Castle 17 începând din luna aprilie. Aceştia fac parte din Brigada 10 Geniu "Dunărea de Jos", dar şi din structuri de geniu aparţinând Diviziilor 2 şi 4 Infanterie şi din Brigada 1 Mecanizată "Argedava".

"Instruirea şi realizarea proiectelor de infrastructură s-au efectuat în comun cu militari americani din cadrul Brigăzii 926 Geniu a Forţelor Terestre ale SUA, dar şi din alte unităţi ale Forţelor Terestre, Forţelor Navale, Gărzii Naţionale ale SUA, rezervişti din cadrul Forţelor Terestre ale SUA, precum şi militari din cadrul unor structuri de geniu din Marea Britanie", se arată într-un comunicat al MApN, conform Agerpres.

Exerciţiul, desfăşurat pentru al treilea an consecutiv, a avut ca scop creşterea nivelului de pregătire a militarilor şi a capacităţii de răspuns la o posibilă situaţie de criză, dezvoltarea interoperabilităţii dintre structurile de geniu din forţele terestre române, americane şi britanice, precum şi îmbunătăţirea infrastructurii centrului de instruire. Proiectele din cadrul exerciţiului Resolute Castle 17 sunt cuprinse în programul European Reassurance Initiative (ERI), se precizează în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.