Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Exim Banca Românească: 'Participarea la proiectul SMR ne oferă oportunitatea de a contribui la diversificarea surselor de energie curată şi sigură'

reactor mic SMR

Proiectul mini-reactoarelor de la Doiceşti oferă Exim Banca Românească oportunitatea de a contribui la diversificarea surselor de energie curată şi sigură în România, valorificând totodată experienţa companiilor româneşti şi americane în domeniu, a declarat preşedintele executiv al băncii, Traian Halalai.

"Suntem onoraţi să conlucrăm cu partenerii noştri financiari din Statele Unite, Japonia, Coreea de Sud şi Emiratele Arabe Unite în cadrul acestui proiect de avangardă pentru România - instalarea mini-reactoarelor nucleare - care ne oferă oportunitatea extraordinară de contribui la diversificarea surselor de energie curată şi sigură în ţara noastră valorificând totodată experienţa companiilor româneşti şi americane în domeniu. Asigurarea independenţei energetice şi susţinerea eforturilor de tranziţie către energia verde sunt coordonate esenţiale ale dezvoltării economice sustenabile a României, iar Exim Banca Românească continuă să se poziţioneze ca partener credibil, solid şi constant al companiilor autohtone implicate în proiecte de anvergură la nivel naţional sau internaţional", a spus Traian Halalai, conform unui comunicat remis, sâmbătă, AGERPRES.

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a anunţat, la reuniunea G7 de la Hiroshima, paşii concreţi făcuţi pentru implementarea Parteneriatului pentru infrastructură şi investiţii globale, menţionând parteneriatul public-privat pentru proiectul mini-reactoarelor nucleare (SNR) din România, de la Doiceşti, judeţul Dâmboviţa, la care participă şi Exim Banca Românească (fosta EximBank România).

Potrivit Departamentului de Stat al Statelor Unite, partenerii care susţin dezvoltarea proiectului românesc sunt Japan Bank for International Cooperation (Japonia), DS Private Equity (Coreea de Sud), Exim Banca Românească (fosta EximBank România), S.N. Nuclearelectrica S.A., Nova Power & Gas S.R.L. (România), Emirates Nuclear Energy Corporation (ENEC) Emiratele Arabe Unite, DFC şi Exim US.

Mini-reactoarele nucleare din România vor înlocui capacitatea centralei pe cărbune de la Doiceşti, cu energie curată, utilizând expertiza acumulată în proiectul similar, Carbon Free Power, implementat în statul Idaho din SUA, şi totodată experienţa de peste 25 de ani a României în managementul sigur al centralelor nucleare, mai menţionează Departamentul de Stat al Statelor Unite.

Exim Banca Românească este o bancă universală 100% românească, aflată în top 10 cele mai mari instituţii de credit după active, care îşi desfăşoară activitatea pe două direcţii principale: activitate în nume şi în cont propriu - ca orice altă bancă comercială universală de pe piaţă, respectiv activitate în numele şi în contul statului - independent de componenta comercială, acţionează ca agent al statului pe piaţa de garanţii şi asigurări, fiind unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispoziţie de statul român, susţin dezvoltarea durabilă a economiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.