Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXIT-POLL / Posibilă surpriză în Bulgaria. Partidul unui star media-pop se bate pentru locul 2 în Parlament

vot alegeri sondaj

Partidului conservator al premierului bulgar Boiko Borisov, Cetăţenii pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei (GERB), s-a clasat pe primul loc în alegerile legislative din Bulgaria, cu circa 25% din voturi, potrivit sondajelor parţiale de la ieşirea de la urne, publicate duminică seara după închiderea secţiilor de votare, informează AFP.

Însă votul protestatar a înregistrat un rezultat mai bun decât era aşteptat: noua formaţiune anti-elite şi anti-corupţie ''Există un Astfel de Popor'' (ITN) condusă de cântăreţul şi moderatorul de talk-showuri TV Slavi Trifonov, cunoscut pentru criticile sale vehemente împotriva guvernului, se situează, potrivit sondajelor, umăr la umăr cu socialiştii.

UPDATE - Formaţiunea de centru-dreapta Cetăţeni pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei (GERB, conservatoare, populistă) este creditată cu 25% din voturi, fiind urmată de mişcarea populistă Există un Asemenea Popor (ITN, populistă, proeuropeană), care a obţinut 17,1%, potrivit unui sondaj efectuat de Institutul Gallup.

Partidul Socialist Bulgar (centru-stânga) a obţinut 16,7% din voturi, iar alianţa electorală Bulgaria Democrată (DB, liberală), 10,5%. Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi (DPS, socialist-liberală) a obţinut 10,2% în scrutinul parlamentar, formaţiunea Ridicaţi-vă! Jos Mafia! este creditată cu 5,0%, iar Mişcarea Naţională Bulgară (VMRO, dreapta) cu 4,7%, conform postului tv NOVA şi site-ului DarikNews.bg.

Scrutinul parlamentar din Bulgaria s-a derulat pe fondul protestelor anticorupţie. Până la ora 17.00, prezenţa la vot fusese de 40%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.