Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Exodul medicilor se resimte: secțiile ATI se confruntă cu o nouă problemă majoră! Medicul Virgil Musta: 'Un medic nu poate fi făcut peste noapte'

banatulazi.ro
Virgil Musta

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara atrage atenția asupra unui nou fenomen din lumea medicală. Marea problemă cu care se confruntă sistemul actual e lipsa de personal. Chiar dacă s-ar forma mai multe secții de terapie intensivă, nu există personal specializat care să lucreze acolo: „Un medic nu poate fi făcut peste noapte și pus la treabă”, spune Musta.

„Pacienții care ar necesita tratament la ATI sunt direcționați la spitalul suport de la spitalul județean. Secțiile de terapie intensivă comunică între ele. Nu toți pacienții pot fi transferați dintr-o secție în alta.

Suntem într-o situație dificilă, deoarece medicii din spitalul nostru au lucrat de la începutul pandemiei și în momentul când am primit unitatea mobilă am avut dificultăți în a găsi personal necesar.

Un medic nu poate fi făcut peste noapte și pus la treabă. Sunt medicii rezidenți care sprijină aceste activități, dar nu avem personal, chiar dacă creștem capacitatea la ATI.

Statistica este aceeași. Din totalul celor care se infectează 60% fac forme ușoare și asimptomatice. Diferența este că acum numărul de cazuri total este mult mai mare ceea ce duce și la un număr mai mare de cazuri grave. Dacă acum putem legal să externăm rapid pacientul, formele grave nu le putem externa", a declarat medicul Virgil Musta la Digi24.

Potrivit bilanțului de astăzi există un număr de 598 pacienți internați la ATI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.