Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Experți: Informațiile despre virusul Zika, mai îngrijorătoare decât se credea inițial

www.newscientist.com
zika

Informatiile despre virusul Zika sunt "mai îngrijoratoare" decât se credea initial, au afirmat mai multi responsabili ai autoritatilor sanitare americane, solicitând Congresului sa deblocheze fondurile suplimentare pentru cercetari, relateaza Le Figaro online, potrivit Mediafax.

În februarie, administratia Obama a cerut Congresului 1,9 miliarde de dolari pentru efectuarea de cercetari în vederea descoperirii unui vaccin si al unor medicamente antivirale pentru tratarea acestei epidemii.

"Trebuie cu siguranta sa fim pregatiti. Tot ce cercetam cu privire la acest virus pare mai îngrijorator decât credeam initial", a declarat Anne Schuchat, directorul adjunct al Centrelor americane de Control si Prevenire a Bolilor (CDC).

"Continuam sa aflam lucruri în fiecare zi despre acest virus. Si cele mai multe lucruri pe care le aflam nu ne ofera nicio siguranta", a continuat aceasta.

Insistând asupra necesitatii deblocarii rapide a fondurilor, doctorul Anthony Fauci, directorul Institutului National pentru Alergii si Boli Infectioase (NIAID), a facut referiri cu privire la amploarea cercetarii care mai trebuie efectuata privind "acest virus bizar".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.