Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Experții internaționali îndeamnă Coreea de nord să reprimească în ţară inspectori care să-i monitorizeze programul nuclear

www.digi24.ro
sărbătoare Coreea de Nord

Directorul Agenţiei Internaţionale a Energiei Atomice (AIEA) Yukiya Amano a îndemnat Coreea de Nord să reprimească în ţară inspectori care să-i monitorizeze programul nuclear, relatează The Associated Press, informează News.ro.

Phenianul a evocat în septembrie măsuri de ”denuclearizare” între care ”desfiinţarea permanentă a instalaţiilor nucleare de la Yongbyon” - un reactor care produce plutoniu, a subliniat Yukiya Amano joi, în cadrul unei reuniuni a conducerii AIEA.

Amano a precizat că s-a observat o activitate la Yongbyon, însă ”în lipsa accesului, agenţia nu poate confirma natura şi scopul acestor activităţi”.

El a declarat ulterior, într-o conferinţă de presă, că nu poate spune mai mult despre tipul activităţii observate.

Inspectori AIEA au fost expulzaţi din Coreea de Nord în 2009, însă Amano a precizat că agenţia ONU continuă să fie pregătită în vederea unei eventuale reprimiri a acestora.

”Agenţia continuă să-şi consolideze pregătirea pentru a juca un rol esenţial în verificarea programului nuclear (nord-coreean), în cazul în care se ajunge la un acord politic între ţările vizate”, a precizat el.

”Îndemn din nou (Coreea de Nord) să-şi îndeplinească întru totul obligaţiile care-i revin în baza rezoluţiilor pertinente ale Consiliului de Securitate al ONU şi Consiliului de conducere al AIEA, să coopereze prompt cu agenţia şi să rezolve toate problemele aflate în suspans”, a pledat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.