Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expert: China va ajunge un concurent pentru Wall Street și Londra

brookings.edu
China

China va lupta cu New York și Londra pentru a deveni centrul financiar al lumii, potrivit lui Ray Dalio, fondatorul Bridgewater, cel mai mare fond speculativ din lume, care mizează puternic pe ceea ce ar fi o schimbare epocală în economia globală, scrie Financial Times.

Citește și: 'Pilda Generalului Zeu' în PNL

2020 a fost un „an definitoriu” pentru piețele financiare chineze, a declarat Dalio, criza coronavirusului evidențiind performanțele economice ale țării. Deși sistemul financiar al Chinei rămâne mai puțin dezvoltat cele occidentale, va fi doar o chestiune de timp înainte de a fi un concurent pentru Wall Street și Londra, a spus Dalio.

„China are deja a doua cea mai mare piață de capital din lume și cred că în cele din urmă vor lupta pentru a deveni centrul financiar mondial”, a spus Dalio.

Investițiile străine au fost atrase în China printr-o combinație a modului de recuperare din pandemie și includerii acțiunilor și obligațiunilor sale în mai mulți indici financiari influenți.

Intrările în valoare de zeci de miliarde de dolari ale investitorilor internaționali au contribuit la ridicarea indicelui bursier CSI 300 continental cu 27% în moneda locală în 2020. Între timp, obligațiunile guvernamentale chineze oferă randamente mult mai mari decât datoria țărilor dezvoltate.

Investiția în China aduce în mod clar provocări și riscuri politice, evidențiate de suspendarea ofertei publice a Ant Group anul trecut, când Beijingul a stopat ceea ce ar fi trebuit să fie cel mai mare IPO din lume.

Dalio prezice că China ar putea în timp să reprezinte o parte „foarte semnificativă” a afacerii Bridgewater, care are în administrare active de aproximativ 150 miliarde de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.