Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expert în fenomenul OZN: 'Am simțit că nu există nicio valabilitate a OZN-urilor. Cât de mult m-am înșelat!

globalnews.ca
ozn

Malcolm Robinson a cercetat aparițiile OZN-urilor și răpirile extraterestre timp de decenii și este unul dintre experții în domeniu. Este unul dintre cei mai importanți experți în extratereștri din Marea Britanie și a scris peste zece cărți pe această temă, după ce a analizat o mulțime de incidente legate de extratereștri în ultimele decenii, relatează The Jerusalem Post.

Deși, în opinia sa, majoritatea aparițiilor extraterestre au explicații relativ simple, Robinson susține că există încă o mulțime de apariții pe care nu și le-a putut explica.

Misterul este real

Vorbind cu The Daily Star, el a declarat: "Nu este vorba de un mister, ci de o realitate: "În timp ce o mare parte din OZN-uri [obiecte zburătoare neidentificate] pot fi explicate ca având explicații naturale, rămân doar câteva, iar acel mic procent de unu la sută este cel la care eu și colegii mei din întreaga lume încercăm să le dăm de cap. Nu există niciun dubiu este că enigma OZN-urilor este reală, foarte reală, ea a fost cu noi de-a lungul timpului. Vedem acest lucru în picturile renascentiste și în vechile picturi rupestre, aceste forme și entități ciudate."

Când a fost întrebat despre ce ar putea dori acestea de la noi, oamenii, Robinson a răspuns "Ei au cu siguranță o agendă, nu putem decât să speculăm. Nu aș spune că sunt pașnici, datorită miilor de răpiri de OZN-uri din întreaga lume."

Renumitul cercetător a fost atras în lumea OZN-urilor la vârsta de 20 de ani, când a încercat să demonstreze că toate aparițiile au fost inventate - și a eșuat. "Am început să dezmint aceste subiecte, deoarece am simțit sincer că nu există nicio valabilitate a OZN-urilor", a explicat el. "Cât de mult m-am înșelat!"

De atunci, a început să țină prezentări în Marea Britanie, Europa și SUA, unde a discutat despre teoriile sale cu oameni precum Amanda Holden și Stephen Spielberg. Ulterior, în 1979, a fondat prima asociație pentru OZN-uri și activități paranormale din Scoția, Strange Phenomena Investigations.

Când a fost întrebat cum arată extratereștrii în opinia sa, Robinson a spus că cele mai frecvente apariții care sunt raportate, nu arată diferit de creaturile pe care le vedem de obicei în filme și la televizor. "Creaturi mici, asemănătoare unor copii, cu o înălțime de aproximativ 1,5 - 1,5 metri, cu pielea translucidă de culoare gri-albăstruie, ca niște capete mari în formă de pară, cu ochi negri ca cerneala care se înfășoară în jurul lor. Nu există niciun semn de organe genitale. Aceste mici creaturi cenușii sunt entitățile cel mai des raportate ca fiind văzute în imediata apropiere a OZN-urilor."

Răpirile

Anii lungi de cercetare l-au condus la analiza unor incidente dramatice, inclusiv prima răpire extraterestră raportată, care a avut loc la 17 august 1992, când doi locuitori din Edinburgh, Garry Wood și Colin Wright, ar fi fost răpiți.

Când a scris despre acest incident într-una dintre cele mai bine vândute cărți ale sale, Robinson a descris: "Cei doi au fost supuși unei experiențe uimitoare și înspăimântătoare care a rămas cu ei până în ziua de azi".

Ei conduceau pe șoseaua A70, pe o porțiune descrisă ca fiind "dezolantă", când au fost opriți în fața unui "obiect în formă de disc cu două niveluri, care părea în mod hotărât nelalocul lui" și care plutea la 6 metri deasupra drumului.

Câteva zile mai târziu, cei doi au observat că și-au pierdut memoria și au început să sufere de dureri de cap. După scurt timp, expertul s-a implicat pentru a analiza incidentul și i-a trimis pe cei doi la hipnoză, pentru a înțelege mai bine ce s-a întâmplat în acea noapte. "Acel hipnoterapeut era Helen Walters, o prietenă dragă și o persoană care avea să-i trateze atât pe Garry, cât și pe Colin cu cea mai mare grijă", a scris el.

În timpul hipnozei, ei și-au amintit că "trei entități mici i-au dus în obiectul zburător și i-au ținut acolo o anumită perioadă". Robinson a concluzionat: "Poate că viețile lor s-au schimbat, dar ei sunt în continuare bărbații care au fost, deși cu o perspectivă diferită asupra vieții".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.