Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expert în securitate, despre cum incidentul de la Ambasada Rusiei la Chișinău se încadrează într-un potențial plan FSB

captura Jurnal TV
Ambasada Rusiei Chisinau Moldova

Incidentele de la secțiile de votare din Rusia ar putea fi organizate de FSB pentru a justifica intensificarea represiunilor sau a da vina pe ucraineni, consideră expertul în securitate de la Comunitatea WatchDog.MD, Andrei Curăraru.

„Nu toți cetățenii Federației Ruse protestează totuși pașnic, au fost tentative de incendiere a opt secții de votare, distrugere a buletinelor de vot și un incident în care s-a încercat utilizarea unei fumigene pentru a perturba procesul electoral. Ceea ce unește mai multe cazuri de acest fel sunt afirmațiile persoanelor reținute că au fost convinși telefonic de persoane necunoscute să facă aceste provocări din diverse motive, fie lichidarea creditelor, promisiuni de beneficii sau avertizări că datele personale de la secțiile de votare vor ajunge la autoritățile ucrainene. Astfel de scheme ne duc cu gândul că astfel de incidente pot fi organizate de FSB pentru a justifica intensificarea represiunilor sau a da vina pe ucraineni”, a comentat Andrei Curăraru, relatează stiripesurse.md

În opinia expertului, și incidentul de la Ambasada Rusiei la Chișinău s-ar putea înscrie în planul FSB.

„Persoana a fost reținută, dar rămâne întrebarea dacă nu este și el unul dintre cei folosiți cu sau fără bună știință pentru a arăta cât de rusofobă este de fapt Republica Moldova. Autoritățile au reacționat prompt și au protejat în primul rând pe cei care se aflau în preajma ambasadei, cetățenii noștri. Noi condamnăm ferm violența și așteptăm rezultatele investigației”, a adăugat expertul.

Precizăm că un bărbat de 54 de ani a fost reținut astăzi de poliție după ce a aruncat cocktailuri Molotov peste gardul Ambasadei Rusiei de la Chișinău. El este cetățean al Republicii Moldova, dar declară că deține și cetățenia Federației Ruse, fapt care urmează să fie stabilit cu exactitate de oamenii legii. În timpul audierilor, bărbatul și-a motivat gestul prin unele nemulțumiri care le are în raport cu acțiunile autorităților ruse.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.