Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Experta ONU care anchetează asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi s-a întâlnit în Turcia cu logodnica acestuia

middleeasteye.net
Jamal Khashoggi

O expertă a ONU care anchetează asasinarea jurnalistului disident saudit Jamal Khashoggi s-a întâlnit în Turcia cu logodnica acestuia, informează joi dpa, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Niculae Bădălău publică o imagine care îl bagă la bănuieli pe Liviu Dragnea, înainte de CEX-ul PSD

Agnes Callamard, raportor special al ONU pentru execuţii extrajudiciare, sumare sau arbitrare, s-a întâlnit anterior, marţi, cu procurorul şef al Istanbulului, Irfan Fidan.

La 2 octombrie anul trecut, logodnica lui Khashoggi, turcoaica Hatice Cengiz, a rămas zadarnic în faţa consulatului saudit din Istanbul să-l aştepte pe partenerul ei, care intrase pentru formalităţi legate de viitoarea lor căsătorie. Acesta nu s-a mai întors. Ulterior, Arabia Saudită a recunoscut că jurnalistul a fost ucis în clădirea consulatului în urma unei neînţelegeri, dar cadavrul încă nu a fost găsit.

Cengiz şi Callamard au discutat la un hotel din districtul Şişli din Istanbul, a menţionat agenţia de presă Anadolu.

Agnes Callamard ar urma să rămână în Turcia până pe 3 februarie, dar nu va da niciun interviu pentru media, a precizat purtătorul ei de cuvânt.

Asasinarea lui Khashoggi, un critic virulent al prinţului moştenitor saudit Mohammed bin Salman, a stârnit un val de condamnări pe plan global. Riadul insistă că a fost vorba de o operaţiune neautorizată, iar la începutul lui ianuarie procurorul general saudit a cerut pedeapsa cu moartea pentru cinci din cei 11 suspecţi acuzaţi de uciderea jurnalistului, la deschiderea procesului lor în faţa unei instanţe penale din Riad. În schimb, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan susţine că ordinul de asasinare a ziaristului a venit de la cele mai înalte niveluri ale guvernului saudit, menţionează dpa.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.