Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Experți americani au realizat o analiză privind asigurarea securității în Aeroportul Internațional Chișinău

Aeroportul Internațional Chișinău
Aeroportul Chișinău

Experți americani au realizat o analiză privind asigurarea securității în Aeroportul Internațional Chișinău

În Aeroportul Internațional Chișinău a avut loc vizita de lucru a experților Autorității Vamale şi de Protecție a Frontierei a SUA. Aceștia au realizat o analiză a procesului de asigurare a securității aeroportuare și aeronautice, transmite MOLDPRES.

Vizita este o activitate desfășurată la solicitarea Poliției de Frontieră cu scopul realizării expertizei partenerilor americani în îmbunătățirea planului de măsuri privind consolidarea securității în Aeroport.

Timp de două zile, experții de comun cu reprezentanții structurilor specializate ale Poliției de Frontieră au discutat despre protocoalele de securitate și procedurile de lucru aplicate pe Aeroportul din Chișinău. Totodată, a fost realizată o prezentare a activității polițiștilor de frontieră, atribuții și responsabilități la linia de control de securitate și control al documentelor de călătorie, menținerea regimului, inclusiv nivelul de cooperare în Aeroport cu alte autorități de competență.

În urma realizării analizei, conducerea Poliției de Frontieră și experții SUA au desfășurat o ședință de bilanț, la care au fost punctate concluziile preliminare ale procesului de evaluare.

Șeful Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi a mulțumit experților americani, care au dat curs solicitării și sunt deschiși să susțină instituția în consolidarea capacităților de asigurare a securității Aeroportului Internațional Chișinău.

„Concluziile și recomandările prezentate ne vor permite să îmbunătățim planul de acțiuni elaborat în scopul fortificării capacităților de gestionare a securității în Aeroport. Cu siguranță acest exercițiu, demarat în urma tragicului incident din 30 iunie curent, ne impune să fim exigenți față de noi, ca să ne asiguram ca pe viitor astfel de cazuri să nu mai fie. Pentru noi contează mult că nu suntem singuri și că avem parteneri de încredere care să ne fie alături și să ne susțină”, a spus Rosian Vasiloi.

Un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară au murit pe 30 iunie, pe Aeroportul Internațional Chișinău, după ce au fost împușcați de un cetățean străin, căruia nu i-a fost admisă intrarea pe teritoriul țării. Agresorul a fost rănit în timpul reținerii, iar peste câteva zile a decedat la spital.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.