Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Experţi: Aplicarea restricţiilor de circulaţie în Franţa timp de o lună va genera scăderea PIB-ului cu 2,6% pe anul 2020

statistici

Aplicarea restricţiilor de circulaţie în Franţa timp de o lună va genera scăderea PIB-ului cu 2,6% pe anul 2020, arată un studiu elaborat de Observatorul Francez al Situaţiilor Economice (OFCE), anunță MEDIAFAX.

Restricţiile stricte de circulaţie aplicate de Administraţia Emmanuel Macron vor genera scăderea PIB-ului cu 2,6% în 2020, avertizează Observatorul Francez al Situaţiilor Economice (Observatoire français des conjonctures économiques, OFCE), conform cotidianului Le Figaro.

Citește și: Sindicaliștii din Poliție îl atacă pe Streinu-Cercel: Dacă un ‘specialist’ gândea așa

"Este o situaţie absolut incredibilă şi fără posibilitatea de comparaţie cu şocurile suferite" în 2008 şi în 1929, afirmă Xavier Ragot, preşedintele OFCE.

Dacă măsurile de restricţionare a deplasărilor se vor prelungi, pierderile se vor dubla şi există factori care ar puea agrava situaţia, subliniază expertul, enumerând riscuri precum perturbarea fluxurilor de valori, falimentul companiilor sau modificarea comportamentului de consum.

Citește și: Document făcut public de Dumitru Coarnă! Și fără măști de protecție, polițiștii sunt obligați să intre în misiuni cu persoane infectate cu coronavirus

Săptămâna trecută, Institutul Naţional francez pentru Statistică şi Studii Economice (INSEE) avertiza că PIB-ul Franţei ar putea scădea cu 3% din cauza restricţiilor de circulaţie impuse pentru oprirea epidemiei de coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.