Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Experți: Refuzul CEC de a majora numărul secțiilor de votare este o comandă politică a lui Igor Dodon

stiri.md
Comisia Electorala Centrala

Refuzului Comisiei Electorale Centrale (CEC) de a majora numărul secțiilor de votare pentru diaspora este o comandă politică a lui Igor Dodon care urmărește diminuarea rolului diasporei la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, declară analiștii politici Ion Tăbîrță și Anatol Țăranu, scrie știri.md

„Se adeverește că persoana care este cea mai influentă în deciziile luate de CEC este Maxim Lebedinschi, o persoană apropiată socialiștilor. Este evident că că această influență politică vine din zona socialiștilor știind foarte bine că diaspora nu votează pentru socialiști. Astfel, se încearcă a diminua la maxim impactul diasporei asupra rezultatului alegerilor”, a declarat Ion Tăbîrță.

Expertul a mai afirmat că dreapta politică trebuie să riposteze consolidat la această decizie a CEC-ului.

„Este nevoie de o reacție vehementă a dreptei și cel mai important de o reacție consolidată. Să nu fie o acțiune de partid din care fiecare formațiune să încerce să scoată dividende electorale”, a mai spus Ion Tăbîrță.

Acesta a mai spus că această decizie se înscrie în abordarea disprețuitoare a lui Igor Dodon pentru diaspora care a calificat-o ca „electorat paralel”.

Analistul Anatol Țăranu susține că majoritatea în Comisia Electorală Centrală i se subordonează lui Igor Dodon.

„Este o decizie vădit în favoarea unui agent electoral. După decizia de ieri putem și trebuie să ne așteptăm la o falsificare a rezultatelor alegerilor în favoarea acestui agent electoral pe care-l favorizează Comisiei Electorală Centrală. Este evident că a fost comanda lui Igor Dodon. Încă atunci când se completa componența Comisiei Electorale Centrale socialiștii au avut un cuvânt greu de spus și acum vedem rezultatele”, a declarat Anatol Țăranu la deschide.md

Citește și CEC: Stimați politicieni, nu fiți fățarnici și nu atacați sau amenințați membrii CEC

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.