Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Experții au dat verdictul - Care au fost cauzele prăbușirii avionului Ethiopian Airlines

aviationmegastore.com
Boeing 747-8

Avionul Boeing 737 MAX Ethiopian Airlines, prăbușit pe 10 martie 2019 în apropierea de capitala Addis Abeba, a avut un senzor afectat de o pasăre sau un alt obiect străin, anunță ABC News, care citează două surse din cadrul anchetei potrivit observator.tv.

Senzorul defect ar fi trimis date eronate către sistemul anti-calare implementat de Boeing pe aceste aeronave, denumit MCAS, iar avionul a fost îndreptat în mod automat către pământ.

În timp ce aparatul de zbor se apropia de impactul cu solul, piloții nu au încercat să ridice botul cu ajutorul sistemelor electronice, preferând să urmeze procedurile stabilite de Boeing.

Imediat după ce a fost deconectat stabilizatorul orizontal aflat în spatele avionului, piloții au reușit să redreseze manual aeronava, după care au luat decizia de a-l reconecta.

Citește și: Frans Timmermans transmite un avertisment pentru România:’Aș vrea să avertizez România să nu dea OUG pentru a crea impunitate pentru funcționarii de rang înalt care au probleme cu legea’

La scurt timp, sistemul MCAS a intrat din nou în acțiune și a îndreptat avionul spre pământ. De data aceasta, piloții nu au mai putut să recapete controlul.

Potrivit ABC News, un raport oficial va fi prezentat publicului joi, 4 aprilie, de către autoritățile etiopiene.

Al doilea Boeing 737 MAX prăbușit în doar 5 luni

Avionul Boeing 737 MAX Ethiopian Airlines s-a prăbușit la doar 6 minute după decolare, iar toți cei 157 de pasageri și membri ai echipajului au murit.

Cetățeni din peste 30 de țări au murit în urma tragediei aviatice. Potrivit unui tablel publicat de jurnalistul BBC Larry Madowo, printre cei 157 de morți sunt 32 de kenyeni, 18 canadieni, 8 italieni și 8 cetățeni americani. Un sârb se află, de asemenea, printre victime.

Niciun cetățean român nu a figurat printre pasageri.

Aeronava Boeing, de tip 737-MAX, este aceeași cu cea implicată în tragedia aviatică din Indonezia, de pe 29 octombrie 2018, în urma căreia au murit 189 de oameni. Și atunci, aparatul de zbor s-a prăbușit imediat după decolare, la aproximativ 11 minute.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.