Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Experții avertizează: 'E posibil să-l vedem pe Prigojin ucis în Belarus. El e o amenințare cât timp are un anumit tip de sprijin' (CNN)

reuters.com
prigojin

Rămân multe chestiuni neclare după revolta din Rusia, cum ar fi ce se va întâmpla cu rolul lui Prigojin în Wagner și războiul din Ucraina și dacă toți luptătorii săi vor fi contractați cu armata Rusiei, relatează CNN într-o analiză.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat sâmbătă că „nu poate răspunde” ce poziție va lua Prigojin în Belarus. Prigojin însuși a oferit puține detalii despre acordul său de a opri avansul asupra Moscovei.

Grupul Wagner este „o companie independentă de luptă” cu condiții diferite de cele ale armatei ruse, a spus comandantul în retragere al armatei americane. Mike Lyons duminică. De exemplu, luptătorii Wagner sunt mai bine hrăniți decât armata – ceea ce înseamnă că o asimilare completă ar fi dificilă. „Acești oameni sunt loiali omului, Prigojin, nu țării, nu misiunii. Cred că avem mult mai multe întrebări la care nu se răspunde acum.”

Pericolul nu s-a terminat nici pentru șeful Wagner, spun experții consultați de CNN

„Putin nu iartă trădătorii. Chiar dacă Putin spune: 'Prigojin, te duci în Belarus', el este încă un trădător și cred că Putin nu va ierta niciodată asta”, a declarat Jill Dougherty, fostul șef al biroului CNN din Moscova și expert de multă vreme în afacerile rusești.

Este posibil să-l vedem pe Prigozhin „ucis în Belarus”, a adăugat ea – dar este o dilemă grea pentru Moscova, deoarece atâta timp cât Prigozhin „are un anumit tip de sprijin, el este o amenințare, indiferent de locul în care se află”.

BREAKING - Șeful Wagner anunță finalul revoltei: 'Ne întoarcem și plecăm în direcția opusă!'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.