Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Experţii de la Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA spun care sunt cele trei modalităţi prin care se transmite coronavirusul

coronavirus

Experţii de la Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din SUA au explicat care sunt modalităţile prin care coronavirusul se transmite de la o persoană la alta, transmite Slashgear, potrivit MEDIAFAX.

COVID-19 are o perioadă de incubaţie de aproximativ 14 zile. Dacă o persoană este testată prea devreme, virusul poate să nu fie detectat.

Citește și: Dacia lansează primul model de autovehicul electric produs în România

„Bazat pe ceea ce ştim, credem că virusul se extinde, în principal, de la persoană la persoană prin contact apropiat, definit ca fiind o distanţă de aproximativ 1,8 metri, prin picături din tractul respirator eliminate atunci când o persoană strănută sau tuşeşte”, a declarat Nancy Messonnier, directorul Centrului Naţional pentru Imunizare şi Boli Respiratorii, în cadrul unei conferinţe organizate de CDC.

Sunt şi alte două modalităţi prin care COVID-19 se transmite. Una este prin atingerea unor suprafeţe contaminate, urmată de atingerea ochilor, nasului sau gurii, dar şi transmiterea de către persoane care nu arată încă simptome prin aerosoli. Oamenii bolnavi pot genera mici particule infectate prin simpla respiraţie.

Citeşte şi: BOMBĂ! Avocaţii mergeau cot la cot cu clienţii lor la licitaţiile deturnate - Avocaţi din Bucureşti şi Galaţi, printre inculpaţii din dosarul 'Executorii'

Messonnier spune, însă, că periculos este contactul cu persoanele care sunt bolnave şi care strănută sau tuşesc în apropierea celor care nu au virusul.

Autorităţile chineze au anunţat sâmbătă 2.641 de noi cazuri de coronavirus şi 143 de noi decese, ceea ce înseamnă că numărul oficial al deceselor cauzate de această infecţie se ridică acum la 1.523 în China şi la 1.526 la nivel mondial, informează South China Morning Post.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.