Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expertul Yaakov Kedmi, despre cele trei scenarii ale evoluției unui război în Donbass

vestidinrusia.ro
Yaakov Kedmi

Operațiunea militară a Ucrainei în Donbass poate evolua după trei scenarii, fiecare dintre ele ducând la o iminentă înfrângere a Kievului, este de părere expertul israelian Yaakov Kedmi, citat de publicația PolitPuzzle.

Prima variantă este, în opinia specialistului, destul de puțin probabilă. Cu toate acestea, Kedmi nu a scos-o din calcul. Esența acestui scenariu este că Forțele Armate ale Ucrainei reușesc, într-un mod de neînțeles, să rupă apărarea republicilor populare din Donbass și să avanseze în profunzimea acestor teritorii. Finalul operațiunii va fi, oricum, unul trist pentru Kiev, deoarece Rusia va sări în ajutorul Donețkului și Luganskului. În acest caz, Ucraina își va înceta existanța ca stat, a afirmat expertul.

Al doilea scenariu presupune o ofensivă nereușită a Forțelor Armate ale Ucrainei. Trei corpuri ale republicilor populare Lugansk și Donețk nu numai că vor respinge atacul, dar vor trece în contraofensivă. În această situație, războiul se va încheia când militarii LDNR vor ajunge fie pe Nipru, fie la limanul Odessa, fie la Ismail, scrie vestidinrusia.ro.

A treia variantă descrisă de Kedmi reprezintă un fel de versiune medie între primele două. Ca răspuns la contraofensiva forțelor Donețkului și Lunganskului, Kievul va activa aviația militară și rachetele sale de apărare antiaeriană, inițiative ce-i vor permite să preia inițiativa. Dar, în acest caz, va interveni din nou Rusia, iar finalul campaniei va fi dinainte cunoscut.

Trăgând o concluzie, Kedmi a declarat, pentru publicația ”Ukraina.ru”, că, astfel, oricare dintre scenariile unei operațiuni militare în Donbass va conduce la înfrângerea Kievului. În opinia expertului, Ucraina nu trebuie să spere la ajutor din partea Statelor Unite sau a NATO. Cel mult, ar putea urma declarații răsunătoare despre susținere morală, a rezumat analistul

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.