Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explicația alăturării Anei Pauker lângă Regina Maria pe un afiș la Muzeul Vaslui: 'A fost doar o greşeală de editare. S-au confundat doar fotografiile'

Madalin Hodor Facebook
Ana Pauker Afis Vaslui

Managerul Muzeului Judeţean Vaslui, Ramona Mocanu, a declarat, miercuri, că alăturarea fotografiilor Reginei Maria şi Anei Pauker pe un afiş care promova un simpozion a fost o greşeală de editare. Mocanu a precizat că alăturarea nu a fost voită şi nu s-a dorit crearea unei controverse, informează News.ro.

Citește și: Restricții de circulație pe DN 10 Buzău - Brașov, în urma unor alunecări de teren

”A fost o greşeală de editare pe afişul respectiv. Nimeni nu a dorit să provoace o controversă în ceea ce priveşte o anumită alăturare între Regina Maria şi controversata Ana Pauker. A fost doar o greşeală de editare. S-au confundat doar fotografiile. Era vorba despre actuala fotografie, Ştefania Mărăcineanu, femeia care a inventat radioactivitatea artificială. Fotografia s-a înlocuit”, a declarat, miercuri, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, managerul Muzeului Judeţean Vaslui, Ramona Mocanu.

Aceasta a explicat că a fost ”o greşeală de editare, o greşeală evident nefericită, dar nu o alăturare voită care să deranjeze”.

Fotografia liderului comunist Ana Pauker a apărut , alături de cele ale Reginei Maria, Anei Aslan, pe afişul unui simpozion organizat de Consiliul Judeţean şi de Muzeul Judeţean "Ştefan cel Mare" Vaslui, cu tema "Femei celebre ale României Întregite".

Gafa autorităţilor vasluiene a fost descoperită de istoricii Mădălin Hodor şi Andrei Cătălin Galiţă, de la CNSAS.

La rândul său, istoricul Mădălin Hodor, cel care a descoperit gafa autorităţilor din Vaslui, a spus că explicaţie nu-l mulţumeşte, fiind ”cel puţin stranie”, întrucât nu înţelege motivul pentru care exista într-un fişier pentru acel afiş fotografia Anei Pauker.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.