Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explicație OFICIALĂ Blocarea accesului jurnaliștilor în Parlament s-a făcut pentru fluidizarea traficului

Inquam Photos/ Octav Ganea
Parlament

Directorul Direcției Afaceri Interne (DAI) din Camera Deputaților, Eduard Bachide, a declarat, luni, că a luat printr-o „decizie verbală" măsuri de protecție în zona intrării în plen a deputaților, pentru „fluidizarea traficului” și că nu a primit „nicio comandă" politică în acest sens, scrie Mediafax.

„Nu trebuie să existe nicio decizie scrisă, este vorba de administrativul nostru și atâta tot. E o decizie administrativă, atâta tot. Nu e vorba să vă ținem departe de parlamentari. Și data trecută când a fost, s-a întâmplat ce s-a întâmplat cu jurnaliștii. Aici se pune de fiecare dată și când vine președintele la Parlament, se pune o banderolă și atâta tot. Deci nu văd unde este problema”, le-a spus, luni, jurnaliștilor, directorul Direcției Afaceri Interne din Camera Deputaților, Eduard Bachide.

Potrivit acestuia, nu există o decizie scrisă în acest sens, ci una „verbală”, scopul măsurilor de securitate fiind „fluidizarea traficului”.

„Eu cu colegii mei am pus-o (banda de delimitare - n.r.). Este o decizie verbală, nu trebuie să dau decizie scrisă. Să fie o bună funcționare și o fluiditate. Dacă vă aduceți aminte ce a fost atunci, o singură dată este suficient. Pentru fluidizarea traficului, vin deputații, vin toți, sincer”, a precizat Bachide.

Citește și: REVOLTĂ în PSD - Social - democrații din Alba contestă o decizie din CEx: 'Dorim să infirmăm ferm'

Directorul DAI din Camera Deputaților a adăugat că „nu e nimic abuziv” și că nu a primit „nicio comandă” politică să monteze benzile care țin jurnaliștii departe de deputații care intră în plen.

Direcţia Afaceri Interne este structura de specialitate a serviciilor Camerei Deputaţilor care asigură ordinea la Palatul Parlamentului şi participă la realizarea siguranţei acestuia, în colaborare cu forţele aparţinând instituţiilor de stat cu atribuţii în domeniul apărării, siguranţei naţionale şi ordinii publice.

Camera Deputaților a montat, luni, un „țarc" în jurul punctelor electronice în care deputații fac prezența la intrarea în ședințele de plen, pentru a împiedica interacțiunea jurnaliștilor cu parlamentarii.

Măsurile de securitate au fost luate pentru a împiedica accesul jurnaliștilor la aparatele unde deputații, înainte să intre în plen, semnează electronic pentru prezență, unde se află și ușile de acces în sala de ședințe.

„Țarcul" este identic cu cel montat în cazul vizitelor în Parlament ale unor oficiali străini sau în cazul prezenței la lucrările plenului a președintelui României.

Măsuri similiare de securitate au fost adoptate în Camera Deputaților în ziua moțiunii de cenzură din 27 iunie.

Social-democrații au luat măsuri de securitate la ședința CExN al PSD, care se desfășoară sâmbătă la Neptun, după ce vineri prostatarii au huiduit-o pe Viorica Dăncilă când a sosit la Școala de vară a Organizației de femei din partid.

Social democrații au angajat o firmă privată de pază și protecție pentru a împiedica accesul jurnaliștilor și a unor eventuali protestatari. în centrul de conferințe al hotelului unde avea loc ședința CExN al PSD.

Mai mult, în zona au fost aduse și garduri de delimitare folosite de jandarmerie. De asemenea, în zona hotelului au patrulat trei jandarmi.

La sosire, Liviu Dragnea a fost flancat de patru-cinci bărbați îmbrăcați în alb, care i-au îndepărtat pe jurnaliștii prezenți și i-au asigurat accesul rapit în sala de conferințe liderului PSD.

Măsurile au fost luate după ce vineri, la Școala de vară a femeilor din PSD, mai mult de zece protestatari au huiduit-o pe Viorica Dăncilă la sosire și i-au strigat ”Analfabeto”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.