Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explicație halucinantă a unor deputați comuniști din Republica Moldova, surprinși în preajma unor secții de votare din Găgăuzia

gagauzia

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, din Republica Moldova, Vlad Batrîncea și Vasile Bolea, au fost surprinși de reporterii nokta în preajma secțiilor de votare din autonomia găgăuză. În timp ce Bolea a declarat că a venit „să se uite”, Batrîncea a precizat că s-ar afla la Comrat pentru a monitoriza desfășurarea corectă a alegerilor.

Vasile Bolea, deputat al Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, din Republica Moldova: Am venit să mă uit

Jurnaliștii comunică că au ajuns la secția de votare din Kirsovo, după ce un locuitor le-ar fi spus că acolo ar avea loc agitație electorală în favoarea candidatului Victor Petrov, transmite tv8.md.

Vasile Bolea a ieșit din secția de votare, unde, spun reporterii nokta, că li s-a interzis să filmeze.

Bolea a spus că s-a dus acolo „doar ca să se uite” și să vorbească cu oamenii despre cât de greu au supraviețuit iernii.

Iar Vlad Batrîncea, aflat la Comrat, susține că el și echipa sa acționează ca observatori.

„Noi suntem mereu în Moldova și la Comrat. Au loc alegeri, noi monitorizăm ca alegerile să se desfășoare corect, conform legii, să nu fie încălcări. Asta e foarte important, ca oamenii să poată să-și exprime votul fără presiuni, fără constrângeri. Ca totul să fie demn, ca alegerile să aducă la putere oameni demni”, a explicat Batrîncea.

Peste 90 de mii de găgăuzi sunt chemați la urne pentru a-și alege bașcanul - capul puterii executive a regiunii autonome găgăuze. 65 de secții de votare au fost deschise la ora 07:00 și se vor închide la 21:00.

Pentru ca alegerile să fie considerate valabile, la urne trebuie să se prezinte nu mai puțin de 50% din alegătorii înscriși pe liste.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.