Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explicațiile Jandarmeriei, după ce protestul de la Ministerul Sănătății a degenerat și s-a lăsat cu violențe/ Galerie foto

Inquam Photos/ Sabin Cirstoveanu
protest AUR

Jadarmeria Bucureşti anunţă, joi, că participanţii la protestul AUR de la Ministerul Sănătăţii au fost îndemnaţi să blocheze accesul în instituţia publică. Echipajele instituţiei negociază cu protestatarul care s-a urcat pe clădire, în încercarea de a-l determiuna să coboare.

”Organizatorul, alături de câţiva reprezentanţi ai acestuia, a îndemnat participanţii la adunarea publică să blocheze accesul în instituţia publică, încercând ulterior să pătrundă în interiorul acesteia. Jandarmii, prin dispozitivele preventiv de ordine publică, au oprit aceste demersuri şi i-au determinat pe participanţi să păstreze caracterul paşnic al manifestaţiei de protest”, a transmis, joi, Jandarmeria Bucureşti, referitor la protestul AUR de la Ministerul Sănătăţii.

Instituţia a făcut precizări şi despre protestatarul care s-a urcat pe clădire.

”Totodată, pe timpul adunării publice,  un bărbat s-a urcat pe faţada clădirii şi, în acest moment, prin echipele noastre de dialog, încearcăm să determinăm persoana să coboare în siguranţă. Precizăm faptul că au fost identificate mai multe persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare, împotriva acestora urmând a fi aplicate măsuri legale de sancţionare”, a mai transmis Jandarmeria.

Incidente violente la protestul AUR

Un protest al AUR împotriva vaccinării obligatorii are loc, joi, la Ministerul Sănătăţii.

Protestatarii ar fi aruncat cu sticle și alte obiecte în jandarmi. Spiritele s-au inflamat și mai mult în momentul în care jandarmii au încercat să extragă un protestatar agresiv din mijlocul mulțimii.

”Stegarul dac”, prezent la toate protestele din România s-a urcat pe sediul Ministerului Sănătății și încearcă să ajungă, probabil încercând să ajungă în biroul lui Alexandru Rafila. Din interiorul Ministerului Sănătății s-a deschis un geam, exact unde se află ”stegarul dac”.

Mai multe persoane sunt strânse în faţa instituţiei şi strigă „Rafila, demisia!”.

O persoană care a mai participat de-a lungul anilor la alte proteste, cunoscută ca ”stegarul dac”, s-a urcat pe clădirea Ministerului Sănătăţii şi voia să intre pe geam în biroul ministrului Alexandru Rafila.

Ministrul PSD a reinterat că vaccinarea nu este şi nu va fi obligatorie şi a adăugat că ”orice demonstraţie a unui partid politic, este o greşeală majoră care afectează interesul naţional şi interesul populaţiei”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.