Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explicațiile lui Alexandru Rafila din Parlament 'nu sunt satisfăcătoare': 'Nu am aflat cine sunt vinovaţii pentru că am pierdut 740 de mil. de euro'

Alexandru Rafila

Liderul grupului parlamentar AUR din Senat, Claudiu Târziu, l-a chestionat marţi, la "Ora Guvernului", pe ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, cu privire la strategia de vaccinare, în legătură cu pierderea finanţării nerambursabile de 740 de milioane de euro, precum şi referitor la Planul Naţional de Combatere a Cancerului, afirmând că răspunsurile primite "nu sunt satisfăcătoare", pentru că le cunoştea deja din presă.

"Domnul ministru a venit pregătit să răspundă la temă, dar nu a răspuns. Răspunsurile acestea le cunoşteam deja din presă şi nu sunt satisfăcătoare din punctul nostru de vedere. Nu am aflat cine sunt vinovaţii pentru că am pierdut 740 de milioane de euro, de ce s-a tăiat de la Sănătate, de ce nu din altă parte, pentru că sănătatea este cea mai mare problemă a românilor. Nu am aflat răspunsul, probabil că domnul ministru nu poate să ne spună şi probabil că responsabilitatea este a premierului, pe care domnul ministru nu poate să îl arate drept vinovat", a susţinut Târziu.

Senatorul AUR s-a declarat nemulţumit şi de modul în care Ministerul Sănătăţii pune în aplicare Planul Naţional de Combatere a Cancerului.

Citește și: Alexandru Rafila: Planul Naţional de Combatere a Cancerului nu se poate realiza decât cu specialiştii din oncologie -Am asigurat servicii medicale paraclinice


"Vrem să aflăm răspunsul domnului ministru privitor la Planul Naţional împotriva Cancerului. Milioane de semeni de-ai noştri, români, cetăţeni cinstiţi care îşi plătesc taxele, suferă pentru că nu au parte de tratamente adecvate şi mor. Este un dezastru în România în privinţa cancerelor. Când vom interveni, cum vom interveni, de ce trebuie să aşteptăm atât elaborarea unui astfel de plan?", a punctat Târziu.

Totodată, Târziu l-a criticat pe Rafila pentru modul în care a "articulat" Strategia de vaccinare, susţinând că aceasta cuprinde măsuri "constrângătoare", care "te împing la vaccinare".

"Cât despre Strategia de vaccinare, cred că nu doar noi am observat că unele sunt principiile şi alta este modalitatea în care se alcătuieşte această strategie. Sunt măsuri acolo care sunt constrângătoare, care te împing la vaccinare. Să ne înţelegem, noi ştim că există vaccinuri bune pentru oameni şi care sunt făcute de foarte mult timp, sunt verificate (...). Spaima prin care am trecut cu toţii, că vom fi vaccinaţi cu un ser dăunător în timpul pandemiei, nu trece cu una cu două şi trebuie să luăm măsurile de rigoare (...). Asigurările domnului ministru, pe care îl cred de bună-credinţă, nu ajută. Dânsul este astăzi ministru, strategia merge mai departe şi când nu va mai fi dânsul ministru, nu ştiu cum va fi interpretată şi în ce fel. De ce a decis să o articuleze astfel, iarăşi nu am înţeles. Deci, una peste alta, îi mulţumim domnului ministru că a avut bună-voinţa să vină în faţa Senatului şi să răspundă unor întrebări legitime, apreciem asta ca pe un act de normalitate, dar, din păcate, nu plecăm mai liniştiţi şi mai lămuriţi de aici", a concluzionat Târziu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.