Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXPLODEAZĂ numărul cazurilor Covid-19 în Portugalia: a fost înregistrată CEA MAI MARE creștere din ultimele patru luni

timesofisrael.com
vaccin covid-19 coronavirus sars-cov-2

Numărul noilor cazuri de COVID-19 în Portugalia a crescut cu 2.362 în ultimele 24 de ore, cea mai mare creştere zilnică după jumătatea lunii februarie, indică datele publicate miercuri de guvernul de la Lisabona, transmite Reuters, arată Agerpres.

Portugalia, ţară cu o populaţie de 10 milioane de locuitori, cunoaşte în ultima perioadă o răspândire îngrijorătoare a variantei Delta a coronavirusului, identificată prima dată în India. Mai mult de jumătate din numărul de cazuri de COVID-19 din Portugalia sunt provocate de această variantă.

În total, Portugalia şi-a vaccinat complet 31% din populaţie. De la începutul pandemiei, ţara a înregistrat până în prezent 879.557 de cazuri de COVID-19, dintre care 17.096 decese.

Majoritatea noilor cazuri sunt consemnate la Lisabona.

Creşterea numărului de noi cazuri în Portugalia survine după ce la jumătatea lunii mai aceasta s-a redeschis pentru vizitatorii din restul Uniunii Europene şi din Regatul Unit.

Luni, autorităţile portugheze au anunţat că britanicii care intenţionează să viziteze Portugalia trebuie să fie plasaţi în carantină pentru 14 zile dacă nu sunt vaccinaţi complet. Sunt exceptaţi de la regula carantinării britanicii cu vârste sub 18 ani care au un părinte sau tutore complet vaccinat.

Vezi și: Urmează noi restricții în România? Cei mai importanți oficiali din statul român vorbesc despre valul patru al pandemiei - Lista declarațiilor

Autorităţile portugheze şi-au intensificat campania de vaccinare şi au impus noi restricţii în câteva municipalităţi, inclusiv la Lisabona, de unde varianta Delta s-a răspândit în alte zone ale ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.