Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXPLODEAZĂ PNL: Se cere Congres

sigla pnl

PNL stă pe un butoiu de pulbere după rezultatele de la alegerile locale. Două voci importante din partid cer congres, cu alegerea unei noi conduceri direct de către membrii PNL.

Ludovic Orban a declarat miercuri, la RTV, că "PNL se poate relansa doar prin Congres", doar "prin conduceri alese de sus până jos".

O propunere asemănătoare face şi senatorul Cristian Bodea, care propune un congres de definitivare a fuziunii în luna iulie.

Citește și: Război total în PNL: 'Doamna Gorghiu minte!' Demisiile anunțate nu există

"Pentru ca muuuuultii prim-vice-presedinti si nenumaratii vice-presedinti ai PNL sa nu se intalneasca azi doar ca sa afle ce au hotarat altii, pe dealuri, le dau urmatoarea tema de gandire si dezbatere... Biroul Permanent National convoaca un Congres de finalizare a fuziunii, pentru iulie, punandu-si astfel mandatul la dispozitia partidului. Se face un Statut dragut, care sa aiba la loc de frunte faptul ca Liberal vine de la LIBER. Si care prevede existenta unui singur presedinte, a unui secretar general si a unui Birou format (pe langa cei doi) din 7 vicepresedinti si 12 membri. Plus a unei Delegatii Permanente, formata din presedintii de filiale si parlamentari. Norma de reprezentare la Congres va fi 3 delegati la 10% obtinute la Consiliul Judetean (sau sector, la Bucuresti). Plus, de drept, presedintele de CJ si primarul municipiului resedinta de judet, acolo unde avem. Simplu, clar, eficient! Dar cine are curajul sa arunce zarurile?

P.S. 40% din votantii lui Iohannis au votat Nicusor Dan, nu PNL. Oare de ce? Nu va ingrijoreaza?", scrie Bodea pe Facebook.

Pe lângă solicitările de organizare a unui Congres, sunt probleme şi cu liderii cărora li se cere demisia. Preşedinţii organizaţiilor de sector sunt constrânşi să demisioneze, însă acesta nu numai că refuză, dar lansează şi un contraatac, solicitând şi demisia conducerii centrale, inclusiv a secretarului general Ilie Bolojan.

Vezi şi: NEBUNIE în PNL: DEMIȘII cer DEMISII la vârf în partid

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.