Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explozia de la Beirut s-ar putea repeta în SUA - Pompierii au abandonat operțiunea de stinegere a unui incediu și au dispus evacuarea a mii de oameni

NYT
Beirut explozie

Aproape 6.500 de oameni au fost îndemnaţi să-şi părăsească locuinţele în oraşul Winston-Salem din statul american Carolina de Nord (est) din cauza unui incendiu la o fabrică de îngrăşăminte unde sunt stocate peste 300 de tone de azotat de amoniu cu potenţial exploziv, informează marţi Reuters, citând oficiali locali.

Focul de la combinatul Weaver a izbucnit luni seara, iar autorităţile locale le-au cerut locuitorilor de pe o rază de o milă (1,6 km) să plece din casele lor pentru până la 48 de ore.

"Am abandonat operaţiunea de stingere a incendiului pentru că la faţa locului se află un volum important de nitrat de amoniu", a declarat şeful pompierilor din oraş, Trey Mayo. Clădirea în care este stocat îngrăşământul s-a prăbuşit.

O cantitate mare de nitrat de amoniu expusă la temperaturi ridicate poate determina o explozie. În august 2020, o explozie masivă în portul Beirut la a cărei origine s-au aflat circa 2.750 de tone de azotat de amoniu depozitat necorespunzător s-a soldat cu cel puţin 200 de morţi şi 4000 de răniţi. În 2013, o explozie la o uzină de îngrăşăminte din Texas a ucis 14 oameni şi a rănit circa 200.

Potrivit lui Mayo, la facilitatea din Carolina de Nord se află între 300 şi 600 de tone de azotat. "Comparativ, la explozia din 2013 din Texas au fost implicate circa 240 de tone", a menţionat acesta.

Nu au fost înregistrate deocamdată victime, iar cauza incendiului nu a fost încă stabilită, au indicat media locale.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.