Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explozia de la Piatra Neamț, produsă din cauza acumulării de gaze

ISU
isu buc explozie

Explozia în blocul de la Piatra Neamț s-a produs după ce a fost un bec într-o încăpere în care s-a acumulat o cantitate mare de gaze. Apartamentele din scară rămân, în continuare, nealimentate, iar tânărul rănit grav urmează să fie transferat, joi, la o clinică din Belgia cu un avion al MApN.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț au declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că explozia s-a produs după o acumulare de gaz metan în apartamentul bărbatului grav rănit.

”A fost o acumulare de gaz metan, ca urmare a pierderii proprietăților fizico-chimice ale unor instalații. S-a fisurat un cablu, o instalație de gaz. Explozia s-a produs după ce o persoană a aprins becul. Gazul s-a acumulat în apartamentul persoanei care a fost grav rănită”, potrivit ISU Neamț.

Alimentarea cu gaz metan rămâne, în continuare, sistată la scara unde s-a produs explozia, până când proprietarii apartamentelor contactează o firmă autorizată care să efectueze o revizie a tuturor instalațiilor de utilizare a gazelor.

Bărbatul grav rănit, dus la Spitalul ”Sfântul Spiridon” din Iaşi, va fi transferat la un centru de arși din Bruxelles, cu un avion al Ministerului Apărării Naționale, însoțit de personal medical al SMURD.

Transferul a fost programat pentru joi, de la ora 15.30.

”Starea bărbatului este gravă, este intubat și ventilat mecanic, are arsuri întinse, instabil hemodinamic și respirator”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, dr. Diana Cimpoieşu medic-şef UPU-SMURD şi purtător de cuvânt al Spitalului „Sfântul Spiridon“ din Iaşi.

Bărbatul era în apartamentul în care s-a produs explozia, reușind după deflagrație să coboare trei etaje, însă a leșinat în fața blocului.

În total, trei persoane au fost rănite, o persoană s-a intoxicat cu fum, iar alta a făcut un atac de panică, având nevoie de îngrijiri medicale să-și revină.

Incendiu a fost puternic, s-a extins și la apartamentul de la etajul patru, respectiv la acoperiș. În urma exploziei s-au spart ori crăpat geamurile a circa 15 apartamente.

Locatarii blocului nu s-au putut întoarce în apartamente şi nici nu au folosit locurile de cazare puse la dispoziţie de primărie, oamenii preferând să-şi petreacă noaptea la rude şi prieteni.

Poliția face cercetări pentru distrugere și vătămare corporală din culpă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.