Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explozia de la spitalul din Gaza: variantele actuale nu sunt crezute de un oficial ONU de rang înalt

Al Jazeera
Spital gaza

Un înalt oficial ONU nu crede varianta Israelului, a SUA sau Hamas și solicită o investigație proprie

„ONU va dori cu siguranță să-și facă propria investigație! Și ar trebui făcută foarte curând și foarte repede”, a declarat subsecretarul general al ONU pentru afaceri umanitare și coordonatorul ajutorului de urgență, Martin Griffiths, la CNN.

Întrebat dacă dovezile Israelului de până acum  au însemnat că problema a fost rezolvată, Griffiths a spus: „Nu este pentru mine, pentru că nu mă ocup de a judeca abuzurile drepturilor omului și atrocitățile de acest tip”.

O investigație a ONU ar putea da lecții importante, a adăugat el, „pentru a împiedica să se întâmple la următorul spital, următoarea școală, următoarea instituție de unde oamenii fug”.

Griffiths a mai spus că ONU este pregătită să ofere ajutor umanitar și a cerut încetarea atacurilor aeriene în zonele în care este nevoie de acces.

„Dreptul internațional umanitar interzice atacurile aeriene asupra locurilor de bunuri civile, infrastructurii civile. … Este siguranța ajutorului, care este la fel de importantă ca fiabilitatea acestuia. O putem face, pentru că avem ajutor, avem oameni, avem camioanele și cu siguranță avem voință”, a spus el.

Explozia de la spital

Sute de oameni au fost uciși în explozia de la Spitalul Baptist Al-Ahli din centrul orașului Gaza, potrivit Ministerului Palestinian al Sănătății. Autoritățile din Gaza au dat vina pe Israel, în timp ce țara a spus că informațiile sale au indicat o lansare eșuată de rachetă de către Jihadul Islamic. Grupul a negat ânsă acest lucru.

În prezent, SUA consideră că Israelul „nu este responsabil” pentru explozie, potrivit Consiliului Naţional de Securitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.