DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Explozia prețurilor pare mizilic! Ieșenii din zeci de localități nu mai pot bea apă, după ce a fost raționalizată

Pinterest
robinet apa

Prefectul de Iaşi, Bogdan Cojocaru, susţine că seceta provoacă probleme mari în judeţ, în 17 localităţi ieşene apa potabilă fiind livrată cu restricţii. Bogdan Cojocaru a avut o întâlnire marţi cu reprezentanţi ai societăţii ApaVital, Consiliului Judeţean, Apele Române, DSP, ISU şi Direcţiei de Agricultură, discuţiile vizând necesitatea livrării de apă către populaţie.

"Seceta provoacă mari probleme în judeţul Iaşi. Temperaturile foarte ridicate au condus la o creştere a consumului de apă care a determinat apariţia unor sincope în asigurarea serviciului de alimentare cu apă. Prioritatea noastră este asigurarea apei către populaţie, mai ales în condiţii de temperature ridicate. Este şi o situaţie de sănătate publică. La fel de adevărat însă este că sunt mari probleme cauzate de secetă în ceea ce priveşte cantitatea de apă disponibilă. În 17 unităţi administrativ-teritoriale din judeţ existau astăzi restricţii în alimentare. O situaţie deosebită se întâlneşte în zona Bivolari, unde sursa de apă este în judeţul Botoşani şi operatorul din judeţul vecin a comunicat ca poate livra apă doar din două în două zile", a declarat Bogdan Cojocaru, prefectul judeţului Iaşi.

Reprezentanţii ApaVital Iaşi au comunicat că în ultimele zile s-au înregistrat consumuri record de apă. Astfel, în Zona Metropolitană, faţă de un consum de 90.000 metri cubi pe zi, s-a ajuns şi la 113.000 metri cubi de apă. La Bârnova, de la 800 metri cubi pe zi, luni s-a înregistrat un consum de 1.900 metri cubi. În orele de vârf, consumul pe zona Bârnova a crescut de patru ori.

"Coroborat cu lipsa de precipitaţii au rezultat sincope majore în unele localităţi. Facem un apel la un consum responsabil până se refac rezervele de apă. Cei de la ApaVital au dat şi câteva exemple în care cetăţeni îşi umpleau piscinele, udau gazonul, udau în gradină, deşi situaţia este una destul de dificilă. Oficialii companiei de apă au mai spus că deocamdată în zonele urbane nu sunt probleme. Ele pot să apară punctual, în special în zona de Nord-Est a judeţului. Sunt oameni în vârstă care spun că nu au văzut astfel probleme la acumulările de apă din judeţ. Având în vedere că în ultimii ani seceta a provocat probleme aproape în fiecare vară, am stabilit împreună cu reprezentanţii tuturor instituţiilor prezente ca ApaVital să prezinte soluţii, inclusiv pe termen lung, iar implementarea lor să fie monitorizată trimestrial", a adăugat prefectul de Iaşi, Bogdan Cojocaru.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.