Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explozie de mânie în presa turcă după solicitarea SUA ca Turcia să nu negocieze cu al-Assad: Nu suntem o colonie! Suntem o țară suverană și independentă!

siria turcia

SUA, deranjate de paşii care se fac pentru o apropiere între Ankara şi Damasc, insistă:

Nu vă întâlniţi cu Assad... Nu încercaţi să vă normalizaţi relaţiile... Părerea noastră despre crudul Assad nu s-a schimbat...

Eee, şi altceva?

Nu lansaţi o operaţiune militară împotriva PKK/YPG/PYD (YPG-Unităţile de Apărare a Poporului, aripa militară a PYD/PYD-Partidul Uniunii Democratice, aripa siriană a PKK-n.trad.), nici să nu vă gândiţi la aşa ceva... Ei sunt partenerii noştri, ar afecta negativ lupta împotriva ISIS...

Adică spun fel şi fel de lucruri, care mai de care mai nelalocul lor... În această situaţie, răspunsul care trebuie dat Statelor Unite este:

Hai, vedeţi-vă de drum...

Turcia este oare o colonie ca să-i spuneţi fă asta, nu face asta. Manifestaţi această atitudine în faţa Greciei. Ca o ţară suverană şi independentă, Turcia face şi va face ceea trebuie pentru interesele sale naţionale. Dacă-i dialog, atunci e dialog, dacă-i operaţiune militară, atunci e operaţiune militară. Aceasta este o situaţie care interesează în mod direct securitatea Turciei şi voi sunteţi cauza acestor probleme. Aţi venit motivând lupta împotriva ISIS şi v-aţi aşezat în Siria. Din acest motiv, mai întâi faceţi-vă ordine la voi acasă. Pentru că planul, complotul murdar din capul vostru ameninţă direct continuitatea Turciei. Aţi livrat organizaţiei teroriste PKK/YPG/PYD, pe care o numiţi partener, forţa noastră  terestră, arme cu mii de TIR-uri, şi mai continuaţi încă să livraţi. Şi fără pic de ruşine îi hrăneşti, îi instruieşti pe acei terorişti. Iar instrucţiile sunt la nivelul instrucţiilor pentru armată şi sunt executate cu arme care ar putea genera probleme Turciei. Inclusiv cu elicoptere, cu drone... Mai mult, spunând că le-aţi livrat pentru a fi folosite împotriva ISIS, ţevile acelor arme sunt îndreptate în Harkurk, în Kandil sau în alte locuri din sud-est împotriva forţelor armate turce, împotriva civililor. Deci, renunţaţi la poveştile că "operaţiunea forţelor armate turce ar afecta negativ lupta împotriva ISIS", nu schimbaţi locul ISIS de pe harta regiunii aşa cum vă convine vouă, toată lumea ştie, a văzut toată lumea că folosiţi ISIS pentru a crea un spaţiu în regiune pentru organizaţia teroristă PKK/YPG/PYD. Altfel, dacă chiar aveaţi ca obiectiv, dacă intenţionaţi să eliminaţi ISIS, aţi fi luat în serios încă de la început propunerea Turciei de a "organiza o operaţiune comună în Raqqa".

Dar nu aţi luat în serios propunerea, aţi preferat cooperarea cu organizaţia teroristă PKK/YPG/PYD. Se ştie ceea ce s-a întâmplat acolo. Fără a se trage un singur glonţ, Raqqa a fost predată PKK/YPG/PYD şi li s-a permis militanţilor ISIS să plece în nord pentru a fi folosiţi mai târziu.

Apoi aceşti terorişti au fost folosiţi împotriva operaţiunii forţelor militare turce din Afrin. Şi chiar de aceeaşi parte a baricadei cu  PKK/YPG/PYD, pe care anterior îi considerau inamici. Pe scurt, în loc să susţineţi lupta noastră de 40 de ani în care şi-au jertfit viaţa mii de militari, poliţişti, simplii cetăţeni, voi, ca o ţară ostilă care sprijină teroriştii, cu ce obraz spuneţi aceste lucruri Turciei? Deci, în loc să aveţi curajul, impertinenţa să spuneţi Turciei ce să facă, mai întâi puneţi capăt relaţiilor murdare cu teroriştii, acestei iubiri bolnave faţă de aceştia.

Să nu îndrăzniţi să ne povestiţi atrocităţile lui Assad, ce face el încă împotriva propriului popor. În această problemă nimeni nu are niciun dubiu, noi ştim cel mai bine ce face Assad împotriva propriului popor. Noi suntem cei care au o graniţa de 911 km cu Siria. Şi tot Turcia este cea care a întins o mână de ajutor celor 4 milioane de refugiaţi de pe cealaltă parte a frontierei, care se află încă pe teritoriul nostru... Ce vă pasă vouă că acum noi ne gândim să stabilim un dialog cu Assad pentru ca aceşti sirieni să se întoarcă în siguranţă în ţara lor, dacă ne gândim să apărăm securitatea ţării noastre? Nu sunteţi chiar voi cei care spuneţi tuturor "Nu încercaţi să vă normalizaţi relaţiile", dar vindeţi petrolul extras din regiunile aflate sub control regimului Assad prin intermnediul PKK/YPG/PYD?..

Adică, voi, Statele Unite ale Americii, să faceţi toate mizeriile, iar Turcia să vă spună "Aţi făcut foarte bine, mulţumim, aşteptăm chiar mai mult"?.. Uitaţi, nici măcar să nu vă gândiţi la aşa ceva. În cadrul unui plan cuprinzător, cu mare determinare, prin operaţiunile militare pe care le-a lansat, Turcia a schimbat pas cu pas ecuaţia necunoscută din Siria şi a stricat jocul murdar. Iar acum urmează rezolvarea întregii ecuaţii... Deci, decizia vă aparţine. Dacă vreţi, continuaţi, dacă vreţi, renuntaţi să mai protejaţi tereoriştii. Rezultatul nu se schimbă, într-un fel sau altul, cu siguranţă, socoteala se va face într-o bună zi...

Articol de Tunca Bengin pentru Miiliyet (preluare Rador)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.