Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explozie fără precedent a prețurilor în Egipt. Președintele Abdel-Fattah al-Sisi îi cere Guvernului să intervină și să le controleze strict

twitter.com
Al-Sissi egipt

Preşedintele Egiptului, Abdel-Fattah al-Sisi, a cerut sâmbătă guvernului de la Cairo să intensifice măsurile pentru ţinerea sub control a creşterii preţurilor, a anunţat un purtător de cuvânt al preşedinţiei, citat de Xinhua și preluat de agerpres.

Preşedintele s-a exprimat în cadrul unei întâlniri cu înalţi oficiali pe tema problemelor economice şi de securitate. El a ordonat tuturor autorităţilor competente să îşi coordoneze activitatea pentru a asigura stocuri suficiente de mărfuri de primă necesitate şi pentru a controla mai strict creşterile de preţuri. 

Fondul Monetar Internaţional a apreciat recent reformele economice din Egipt, a reamintit Alaa Youssef, purtător de cuvânt al preşedintelui. Reuters menţionează că este vorba de un program pe trei ani, bazat pe măsuri de austeritate şi pe reducerea subvenţiilor. Luna aceasta, preţurile la carburanţi au fost majorate cu până la 55,3%, buteliile de gaz au ajuns de două ori mai scumpe, iar tarifele la electricitate, care depind de cantitatea consumată, au crescut cu până la 42%. 

În acelaşi timp, protecţia socială a fost asigurată prin prime pentru angajaţi, pensii mai mari şi alocaţii sociale lunare dintr-un fond de solidaritate. În pieţele publice, din vehicule guvernamentale se vând produse la preţ redus. 

FMI a sprijinit programul de reforme printr-un împrumut de 12 miliarde de dolari. Şeful misiunii Fondului la Cairo, Chris Jarvis, a apreciat sâmbătă că preţurile mai mari la carburanţi şi energie şi introducerea taxei pe valoarea adăugată ar trebui să aibă un efect pozitiv asupra bugetului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.