Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explozie într-o mină de cărbune din Kazahstan: cinci morţi și patru răniți

mineri mina

Cel puţin cinci persoane au murit şi patru au fost rănite în urma exploziei într-o mină de cărbune din centrul Kazahstanului, a anunţat joi Ministerul Situaţiilor de Urgenţă al celei mai mari ţări din Asia Centrală, citat de France Presse.

"Pe 3 noiembrie, la Şahtinsk în mina Lenin aparţinând ArcelorMittal, o degajare bruscă de gaz în timpul forării unui puţ de drenaj a dus la moartea a cinci muncitori", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Ruslan Imankulov.

După ce a anunţat un prim bilanţ de patru morţi, Imankulov a spus că a cincea victimă era un muncitor care fusese anterior dat dispărut, potrivit Agerpres.

Potrivit aceleiaşi surse, "patru persoane au fost internate în spital şi 106 au fost evacuate".

Mina este situată în regiunea Karaganda, la aproximativ cincizeci de kilometri de capitala cu acelaşi nume a acestui centru industrial bogat în materii prime.

Guvernatorul regiunii, ajuns la locul accidentului, a anunţat ca este vorba despre o 'explozie de metan', un gaz care într-o anumită proporţie in contact cu oxigenul provoacă explozie.

O anchetă pentru "încălcarea regulilor de siguranţă în lucrările de exploatare sau de construcţii în mine" a fost deschisă de o comisie guvernamentală.

Într-un comunicat, preşedintele Kassîm-Jomart Tokaev a transmis "condoleanţe familiilor şi prietenilor muncitorilor decedaţi" şi a urat "însănătoşire grabnică răniţilor".

Kazahstanul, fostă republică sovietică şi prima economie a Asiei Centrale, abundă în special în petrol şi gaze, dar şi în uraniu, mangan, fier, crom şi cărbune.

Accidentele miniere sunt destul de frecvente în ţările ex-Uniunii Sovietice din cauza instalaţiilor depăşite şi laxismului în materie de siguranţă, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.