Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explozie într-o mină de cărbune din Turcia, soldată cu moartea a 41 de oameni: Un tribunal ordonă arestarea a opt persoane

istockphoto.com
justiție decizie tribunal

Un tribunal turc a ordonat arestarea a opt persoane în legătură cu o explozie într-o mină de cărbune ce a ucis 41 de oameni în octombrie, a anunţat luni noapte agenţia de presă deţinută de stat Anadolu, citată marţi de Reuters.

Printre cei închişi în aşteptarea procesului se numără managerul şi director adjunct al minei, deţinută de Turkish Hard Coal Enterprises (TTK), precum şi alţi responsabili de la această facilitate, potrivit Agerpres.

Suspecţii sunt acuzaţi că au provocat moartea şi rănirea mai multor persoane prin neglijenţă intenţionată, a precizat Anadolu.

TTK a refuzat să comenteze când a fost contactată de Reuters.

Alţi 16 suspecţi au fost eliberaţi din arestul poliţiei.

Un al 25-lea suspect se afla la Istanbul, însoţind un lucrător minier ce a fost rănit şi nu a fost plasat în custodia poliţiei.

Explozie de la mina de cărbune din provincia Amasra în nordul Turciei a fost cel mai letal accident minier de la un incendiu la mina din Soma, în vestul Turciei, care a ucis 301 de persoane în 2014.

Se crede că explozia ar fi fost cauzată de grizu, un termen ce se referă la amestecul gazos în care predomină metanul şi care se degajă în timpul lucrărilor miniere.

Criticii guvernului au pus sub semnul întrebării protocoalele de siguranţă după explozie, cu principalul Partid Republican al Poporului (CHP) de opoziţie spunând că o autoritate de audit de stat a avertizat asupra riscurilor la mina Amasra în 2019.

Uniunea Camerelor Inginerilor şi Arhitecţilor Turci a declarat că inspecţiile nu au fost efectuate adecvat, parţial pentru că

numărul de angajaţi a fost redus, ceea ce a implicat şi o diminuare a personalului calificat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.