Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explozie la Harkov, în estul Ucrainei, la un marș patriotic: cel puțin trei morți

ucraina

Trei persoane au fost ucise -între care un poliţist şi un militant proeuropean - şi alte peste zece rănite în explozia unei bombe la un marş patriotic la Harkov, oraş din estul Ucrainei, aflat sub controlul Kievului şi situat la circa 200 km de zona de conflict între forţele guvernamentale ucrainene şi rebelii proruşi, relatează AFP şi Unian, citând Parchetul regional.

"Potrivit datelor preliminare, trei persoane au murit şi peste zece au fost rănite", a indicat Vita Dubovik, purtătoarea de cuvânt a procurorului general. Un corespondent AFP în teren a văzut două trupuri aşezate direct pe pământ, la aproximativ douăzeci de metri unul de altul, acoperite cu drapelul naţional ucrainean.

"Explozia s-a produs chiar în momentul în care coloana a pornit de la Palatul Sporturilor spre Piaţa Independenţei. Bomba a fost plasată la numai 100 de metri de Palatul Sporturilo", a afirmat un martor, potrivit căruia la marş participau în jur de 500 de persoane.

Duminică în Ucraina au loc marşuri dedicate împlinirii unui an de la revoluţia proeuropeană care a dus la înlăturarea preşedintelui prorus Viktor Ianukovici de la putere şi a înscris fosta republica sovietică pe orbita UE.

Poliţia a calificat deflagraţia drept un "atentat terorist", a indicat Ministerul ucrainean de Interne, într-un comunicat dat publicităţii pe site-ul său. Atentatul s-a produs la puţin timp după 11h00 GMT, în faţa unei furgonete ce staţiona pe bulevardul Jukov, în apropiere de Palatul Sporturilor local.

Oraşul Harkov s-a confruntat în ultimele luni cu mai mult de zece explozii suspecte, dintre care multe s-au soldat cu răniţi şi au fost calificate drept atentate de către autorităţi.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.