Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explozie puternică și focuri de armă la Kabul

atentat kabul

O explozie puternică şi focuri de armă au fost auzite sâmbătă în centrul capitalei afgane Kabul, localizate potrivit unor oficiali afgani în apropierea Ministerului Comunicaţiilor, relatează AFP, informează Agerpres.

Citește și: Haos la Paris - Vestele galbene s-au dezlănțuit: incendii și fum pe străzi. Poliția a intervenit cu gaze lacrimogene / FOTO & VIDEO

''În jurul orei 11.40 (07.10 GMT) a fost auzită o explozie în apropierea Ministerului Comunicaţiilor şi au fost auzite de asemenea focuri de armă sporadice în zonă'', a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Nasrat Rahimi.

Nu au fost disponibile informaţii cu privire la eventuale victime. Explozia, care nu a fost revendicată imediat, survine la o zi de la amânarea sine die şi în ultimul moment a unei întâlniri între talibani şi reprezentanţi ai guvernului afgan, programată iniţial în acest weekend în Qatar.

La peste 30 de minute după explozie, au fost auzite focuri de armă. Zona în cauză a fost încercuită de forţe de securitate.

Ministerul Comunicaţiilor se află în centrul capitalei Kabul, la aproximativ doi kilometri de zona verde, un perimetru foarte protejat al capitalei.

Talibanii au anunţat săptămâna trecută începerea ofensivei lor de primăvară. Atacuri au fost semnalate în mai multe provincii din Afganistan.

Filiala afgană a grupării jihadiste Statul Islamic a comis, de asemenea, în trecut mai multe atacuri la Kabul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.