Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explozie puternică la Kabul - Cel puțin trei persoane au fost ucise

mehrnews.com
explozie Afganistan cisteră gaz

O explozie puternică, urmată de focuri sporadice de armă, a avut loc marţi în capitala afgană Kabul, în apropiere de ”zona verde” puternic fortificată a oraşului, unde se află clădiri guvernamentale şi ambasade străine, evenimentul fiind soldat cu cel puţin trei morţi şi şapte răniţi, au declarat oficiali ai poliţiei şi Ghulam Dastagir Nazari, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, transmite Reuters.

Nazari a spus că ciocnirile violente erau încă în desfăşurare la momentul declaraţiei sale.

Un înalt oficial de securitate a declarat că explozia pare să fi fost cauzată de o maşină-bombă, iar ţinta aparentă era reşedinţa unui membru al parlamentului.

Doi bărbaţi înarmaţi se aflau încă în zonă şi se ciocneau cu forţele de securitate afgane, a spus oficialul.

Mai multe case aparţinând oficialilor afgani, parlamentarilor şi rezidenţilor proeminenţi erau asediate din cauza ciocnirilor, au spus locuitorii.

Spitalul de Urgenţă al oraşului a anunţat într-un tweet că a primit şase persoane rănite în atac. Niciun grup nu şi-a asumat imediat responsabilitatea.

Minute după explozie sute de civili din Kabul au ieşit pe străzi şi au scandat Allahu Akbar (Dumnezeu este mare) pentru a-şi exprima sprijinul pentru forţele guvernului afgan şi opoziţia faţă de talibani. Demonstranţii s-au revărsat în oraş, în mare parte bărbaţi şi unele femei care s-au alăturat demonstraţiei, purtând lumânări şi steaguri afgane pentru a semnala opoziţia unită faţă de grupul islamist dur.

"Întreaga lume poate alege să tacă în legătură cu ceea ce se întâmplă în Afganistan, dar nu putem şi nu vom mai sta liniştiţi ... vom sta cot la cot cu forţele noastre de securitate până la ultima noastră suflare", a declarat un manifestant la Kabul cu condiţia anonimatului.

Săptămâna trecută, locuitorii din vestul Heratului au ieşit în stradă, în pofida luptelor din apropiere, pentru a protesta împotriva talibanilor.

Ciocnirile dintre forţele afgane şi talibani s-au intensificat în toată ţara, grupul de insurgenţi obţinând controlul asupra unor puncte de control, centre comerciale şi proiecte de infrastructură.

Forţele afgane au făcut apel la locuitorii din oraşul sudic Lashkargah să-şi părăsească casele şi să stea departe de zonele în care talibanii preiau controlul, deoarece intenţionează să lanseze operaţiuni împotriva grupului.

Talibanii au declarat că luptătorii lor din Kabul au ucis marţi un guvernator de district al provinciei centrale Maidan Wardak, cea mai recentă dintr-o serie de crime din partea grupului insurgenţi care au ca scop eliminarea înalţilor oficiali guvernamentali şi a activiştilor sociali.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.