Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explozii la Beirut: Membri ai ambasadei Germaniei, printre răniţi; clădirea ambasadei Finlandei, afectată

beirut

Membri ai personalului ambasadei Germaniei au fost răniţi în exploziile puternice care au zguduit marţi portul din Beirut, a anunţat Ministerul german al Afacerilor Externe, relatează AFP preluat de agerpres.

''Au fost, de asemenea, răniţi în rândul personalului ambasadei. Având în vedere daunele considerabile în zona urbană a capitalei Beirut, nu putem exclude pentru moment că şi alţi cetăţeni germani se află printre morţi şi răniţi'', a explicat ministerul german.

Clădirea ambasadei Finlandei la Beirut a fost ''grav afectată'' într-o explozie masivă care a zguduit marţi capitala libaneză, dar niciun membru al personalului ambasadei nu a fost rănit, potrivit unor informaţii preliminare, a anunţat guvernul finlandez pe Twitter.

Premierul finlandez Sanna Marin a afirmat că explozia a fost "devastatoare" şi a transmis "condoleanţele rudelor persoanelor decedate. Veşti şocante''.

Ministrul finlandez de externe, Pekka Haavisto, a scris pe Twitter: ''Veşti tragice din Beirut în seara aceasta. Cauza exploziilor este încă necunoscută. Gândurile mele sunt alături de toţi cei afectaţi. Ministerul Afacerilor Externe îi contactează în prezent pe toţi finlandezii din Beirut''.

Într-un mesaj postat ulterior, scris în finlandeză, el a scris că personalul ambasadei este ''în siguranţă''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.