Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explozii la Beirut - Peședintele Michel Aoun exclude o implicare a Hezbollah

Agerpres
Beirut explozie

Preşedintele libanez Michel Aoun a respins ca imposibilă ideea că o vastă explozie în portul Beirut în această lună să fi fost provocată de o detonare produsă la un depozit de arme al Hezbollahului, dar a declarat că toate posibilităţile vor fi investigate, relatează marţi Reuters potrivit Agerpres.

Autorităţile libaneze investighează ce anume a condus la explozia unor cantităţi masive de nitrat de amoniu depozitate fără măsuri de siguranţă în port ani de zile. Explozia de la 4 august, în urma căreia s-a ridicat un nor gros de fum în formă de ciupercă, a ucis 178 de persoane şi a rănit alte 6.000, distrugând de asemenea părţi din oraş.

Aoun, un aliat al puternicei mişcări Hezbollah susţinute de Iran, a declarat cotidianului italian Corriere della Sera într-un interviu publicat marţi că grupul nu a depozitat arme în port, făcându-se ecoul comentariilor liderului Hezbollah la începutul acestei luni.

"Imposibil, dar evenimente grave precum acesta încing spiritele şi imaginaţia", a spus Aoun, întrebat despre cei care avansează această ipoteză, dar a adăugat că "chiar şi această variantă va fi investigată".

Liderul Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, a respins acuzaţiile că mişcarea sa puternic înarmată avea depozitate arme în portul Beirut. El a spus că mişcarea sa va aştepta rezultatele anchetei, dar dacă se dovedeşte că a fost un act de sabotaj al Israelului, acesta va "plăti un preţ identic".

Hezbollahul, care exercită influenţă asupra guvernului în Liban, a purtat mai multe războaie cu Israelul şi este clasificat de Statele Unite ca grupare teroristă.

Israelul a negat orice implicare în explozie.

Aoun a spus că ancheta încearcă să determine dacă neglijenţa, un accident sau "interferenţe externe" au cauzat explozia.

"Deşi se pare că a fost un accident, vreau să evit să fiu acuzat că nu am ascultat fiecare voce", a declarat Aoun cotidianului italian.

El a spus că mulţi oameni au susţinut că au văzut avioane zburând deasupra portului chiar înainte de explozie şi, deşi "nu foarte credibili", ei ar trebui ascultaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.