Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explozii la Crevedia - Primul pompier recuperat dintre cei transferaţi în străinătate revine în ţară - Rafila: Îşi doreşte să revină la muncă / Foto

Foto News
pompier ranit explozii crevedia recuperat austria

Explozii la Crevedia - Primul pompier recuperat dintre cei transferaţi în străinătate revine în ţară - Rafila: Îşi doreşte să revină la muncă / Foto

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat, marţi seară, că primul pompier recuperat în străinătate după exploziile de la Crevedia este bine şi revine în România în cursul nopţii de marţi spre miercuri. Ministrul anunţă că starea sa este bună, urmând a veni cu un avion de linie. La rândul său, pompierul a transmis că doreşte să revină la muncă repede, anunță news.ro.

Alexandru Rafila a vorbit, marţi seară, la Gândul, despre starea pompierilor răniţi în exploziile de la Crevedia.

”La Milano este pacientul cel mai grav care este transferat, era la limită, evaluarea iniţială a arătat 80% din suprafaţa corporală (...)

Este intubat. Şi celălalt pacient de la Milano este intubat, are 35% din suprafaţa corporală arsă”, a declarat Alexandru Rafila.

Ministrul a explicat, însă, că există şi veşti bune.

”Avem şi veşti bune, pentru că în această noapte unul dintre pompieri se întoarce în România şi se întoarce cu un avion de linie, deci este clar că evoluţia...”, a mai declarat ministrul Sănătăţii.

Ambasada României în Austria a transmis mai multe date, într-o postare pe pagina de Facebook.

”Pompierul se întoarce acasă…Am schimbat câteva cuvinte cu Radu S., de meserie pompier şi de vocaţie salvator de suflete, primul pompier recuperat şi repatriat din lotul Crevedia, dintre cei transferaţi în străinătate. După o săptămână în Austria, la Clinica Universitară din Graz, la secţia de chirurgie plastică, sub coordonarea prof. univ. dr. Lars Kamolz, a reuşit să se refacă complet, pentru a se întoarce, cât mai curând, la băieţii lui, pompierii, care-l aşteaptă la DMV- Detaşamentul Mihai Viteazul din Bucureşti”, a transmis Ambasada României în Austria.

Instituţia publică, de asemenea, un scurt dialog purtat cu pompierul recuperat:

” - Unde te întorci?

- La Bucureşti, voiam de fapt la Bruxelles, pentru colegul meu, să mă vadă, contează mult.

- Regrete?

- A întrebat prima dată cum sunt eu. Asta am întrebat şi eu, când m-am trezit. Luptă mare, să merg la ambulanţă, sau să mă duc după el. El a vorbit cu tata prima dată. Ce face Radu? Regret că nu m-am întors după el, şi m-au dus la ambulanţă. Acum el e la Bruxelles, întubat. (...)

- Ce urmează?

- Recuperare, să mă întorc la muncă, e treabă de făcut! Mi-au spus băieţii că îmi duc lipsa la DMV”.

Peste 50 de persoane, majoritatea pompieri, au fost rănite în urma exploziilor produse în 26 august la staţia GPL din Crevedia. Numărul celor care au decedat în urma deflagraţiilor a ajuns la cinci.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.