Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explozii la Moscova - În zona aeroportului Vnukovo a fost închis spațiul aerian

Ria Novosti
moscova drone

Locuitorii Moscovei raportează masiv sunetele unei explozii, relatează Nexta.

Primarul Moscovei, Sobyanin, a spus că o dronă a fost doborâtă de forțele de apărare aeriană în timp ce încerca să survoleze Moscova. Epava UAV-ului a căzut în zona Expocenter.

Acum oamenii legii, salvatorii și ambulanțele sosesc la locul prăbușirii UAV. În mod preliminar, nu sunt victime.

În zona aeroportului Vnukovo a închis spațiul aerian, plecările și sosirea avioanelor au fost amânate.

"În această noapte, în timpul unei încercări de a atinge Moscova, forţele de apărare aeriană au distrus o dronă. Carcasa dronei a căzut în zona Centrului de expoziţii şi nu a provocat pagube semnificative clădirii", a declarat primarul Serghei Sobianin.

La faţa locului se află serviciile de urgenţă ale capitalei şi, conform primelor informaţii, nu a fost identificată nicio victimă, a adăugat primarul Moscovei.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, atacul a fost efectuat de Kiev la ora locală 04:00 (01:00 GMT) şi a vizat "obiecte situate în Moscova şi regiunea Moscovei".

"O prăbuşire parţială a zidului exterior a fost constatată la unul din pavilioanele Centrului de expoziţii", a informat agenţia de ştiri TASS, citând serviciile de urgenţă.

Potrivit TASS, spaţiul aerian din apropierea aeroportului internaţional Vnukovo din Moscova a fost închis, iar plecările şi sosirile de pe acest aeroport au fost întârziate.

Atacurile cu drone în interiorul teritoriului rus sunt în creştere de câteva săptămâni, cel mai adesea fără a provoca pagube sau victime, şi vizează în special capitala Rusiei.

Armata rusă a anunţat pe 11 august că a distrus o dronă ucraineană într-o zonă de pădure la vest de Moscova.

La sfârşitul lunii iulie şi începutul lunii august au fost distruse drone deasupra cartierului de afaceri din vestul capitalei ruse, provocând uşoare avarii faţadei a două turnuri. În mai, două drone au fost doborâte deasupra Kremlinului.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat la sfârşitul lunii iulie faptul că "războiul soseşte pe teritoriul Rusiei".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.